NORGE PÅ LANGS 2014

BESKRIVELSE AF TUREN

 2014 var året hvor jeg begav mig ud på et større nordisk eventyr, nemlig Norge på langs.

Rejsen blev på ca. 2900 km. og jeg starter 1. juni fra Norges sydligste punkt, Lindesnes Fyr og slutter ved Norges nordligste punkt Nordkap, tre måneder og ellve dage senere.

 

Jeg havde i mange år haft denne tanke, og i året 2014 var det så muligt at finde tid til projektet. 

Et år forinden begyndte jeg at planlægge turen, og jeg havde en masse tanker, ideer og overvejelser som skulle gennemtænkes.

Først planlagde jeg turen fra start til slut, hvilket udstyr jeg skulle bruge og derefter finde sponsore og samarbejdsparterne, noget som var ret nyt for mig.

Det var et spændende og udfordrende arbejde at få alt alt logistikken på plads, og jeg endte op med en rigtig god mavefornemmelse inden turen startede.

 

Denne tur gav mig alt hvad den Norske natur har at byder på, og jeg mindes stadigvæk at vågne op i teltet om morgenen, til lyden og den friske duft af regn, til aftenerne ved bålet hvor jeg kunne sidde i mine egne tanker og gennemgå dagens indtryk.

Det var en fornøjelse at mærke det simple tur-liv, og jeg var en stolt mand da jeg bar det danske flag fra syd til det høje nord.

 

Turen ser således ud :

 

Lindesnes Fyr til Hardangervidda - 300 km på MTB

 

Hardangervidda til lidt syd for Tronheim - 800 km til fods

 

Tronheim til Narvik - 1000 km i Kajak

 

Narvik - Nordkap - 800 km på Rulleski.

 

Jeg gennemførte som udgangspunkt turen alene, men fik besøg på dele af ruten i de tre måneder og elleve dage jeg var afsted.

 

 

Herunder kan du læse min dagbog fra den 2900 km lange tur, men husk at starte helt i bunden da de seneste opdateringer jo ligger øverst ;)

God læsning.

  

11 September 2014

Så skete det sgu, jeg er på NORDKAPP ;)

De sidste 16 KM gik med voldsom regn og storm, men det var nu alligevel en smuk dag hvor jeg fik vendt hele turen i hovedet.

Jeg kom til toppen for nogle timer siden, og det var et fantastisk dejligt syn, endelig at se globussen, trods det hele var et inferno af regn og storm.

Men det er med blandede følelser jeg nu står heroppe, for på den ene side er det fantastisk at nå til enden af rejsen, men på den anden side er det lidt trist at turen slutter nu.

Jeg må sige at det har været en formidabel sommer, og har virkelig fået nogle flotte naturoplevelser med i rygsækken som jeg aldrig vil glemme. Det har taget 3 måneder og 11 dage, Ca. 2700 km fordelt på MTB, Vandring, Kajak og Rulleski.

Jeg har netop skiftet tøj, pakket mine ting og det er nu tid til at vende 180 grader og søge mod syd. Heldigt nok er jeg kommet i snak med en Bus-chaffør som “ulovligt” gerne vil køre mig til Hånningsvåg. Derefter finder jeg nok en ny løsning for at komme hjem til Danmark.

Her til sidst vil jeg gerne sige tak til mine sponsorer, tak til alle dem der har hjulpet med logistikken, tak til dem der besøgte mig på turen og ikke mindst, en kæmpe stor tak til alle de Nordmænd som viste deres varrmeste  gæstfrihed.

Jeg håber at du som læser dette, har været underholdt og fået et indtryk af mine oplevelser, og måske selv har fået lyst til at komme ud i naturen.

Foredrag omkring turen kan allerede bookes nu, og forventes klar fra om 14 dage.

Det var alt for denne gang, men jeg håber du har lyst til at følge med på mit næste eventyr: FINLAND PÅ LANGS 2015.

Venlig hilsen.  Jan Dalhoff.

10 kommentar(er)

Kommentar

2014.09.14 Skrevet af trine conradsen
Sjovt, flot og fantastisk - sikke en tur -- STORT, STORT TILLYKKE -- jeg håber, du får mange, mange efter-tur-oplevelser.

Bedste hilsener TrineConradsen
2014.09.13 Skrevet af Erik Skjold
Hei og Gratulerer med vel bestått!

Guttene og jeg har fulgt med hele veien og lest dine oppdateringer, det har vært interessant og spennende å betrakte Norge gjennom dine øyne og opplevelser!

PS. Vi traff deg på Lindesnes kvelden før du la i vei og hjalp deg litt med å ta noen bilder. Det var kanskje oss du refererte til som nok tenkte "den galne Dansker" :-)
2014.09.13 Skrevet af Else og Jørgen
Stort TILLYKKE med at nå dit mål – imponerende! Det har været spændende at følge din dagbog med flotte billeder / videoer, som vi glædede os til hver dag. Skønt at kunne nikke genkendende til især Hardangervidda, hvor vi i mange sommerferier har vandret, fået kartoffelmos/ris til at smage godt med lækre selvfangede fjeldørreder og sovet i telt skiftende steder – sjovt at høre om Hytterne, som vi kun har gået forbi. Tak fordi du delte dine oplevelser – vi håber, du kommer til Nordjylland med dit foredrag. God hjemtur.
2014.09.12 Skrevet af Kjell båtnes
Gratulerer, du klarte det, flott gjort og god trening for Finnland.
Kjell Båtnes
2014.09.11 Skrevet af Herdis Severinsen
Tillykke med sejeren, flotter billeder. jeg har selv været på Nordkap 2 gange i 1995 og 2002, en fantastisk tur.
Glæde mig til at hører mere om Finlands turen.
Hilsen fra herdis
2014.09.11 Skrevet af marit c synnevåg
Gratulerer med bragden - sikkert både deilig og vedmodig! En smule sliten også, antar jeg.
2014.09.11 Skrevet af Trine Helene Henrichsen
STORT tillykke med din personlige sejr!! Jeg er dybt imponeret over din viljestyrke, dit overblik og din evne til at løse akut opståede problemer undervejs. Tak for tekst, meget smukke billeder og fede videoer undervejs - jeg har dagligt set frem til dem. Jeg glæder mig til at høre dit foredrag! Rigtig god hjemtur.
2014.09.11 Skrevet af Line Kristoffersen
Kære Jan
Wauw, så nåede du Nordkap :-)
Jeg vil gerne sige dig tak for, at jeg og alle andre har kunne følge med i dit fantastiske eventyr herinde, de sidste tre måneders tid. Det har været en fornøjelse at kunne læse med og drømme sig lidt hen i dine beretninger og utal af smukke billeder :-)

Jeg håber, at du havde den helt rigtige følelse i maven, da du rundede Nordkap i dag, og den spænding som du har rendt rundt med det sidste års tid endelig blev udløst - du har satme gjort det godt!!! :-)

Eventyr er til for at blive delt, tak for at du ville dele dit med alle os andre :-)
Lykke til dig på rejsen hjem til Danmark igen.

Mange kærlige hilsner
Line
2014.09.11 Skrevet af Steen og Dorthe
Godt gået! Et stort tillykke. Vi har fulgt dig hele vejen og nydt at læse om dine oplevelser samt se alle de flotte billeder. Vi er selv ivrige Norges farer - omend noget mere magelige. God tur hjem
2014.09.11 Skrevet af Lone Larsen
Hej Jan ... så har jeg fulgt dig i tykt og tyndt herinde på mailen og jeg vil da lige ha lov til at sige stort TILLYKKE med bedriften. Det er altså ski.. godt "gået"og spændende at læse om.

Hilsen Lone

10 September 2014

Dagen har stået på godt vejr i starten, men efter et par timer slog det igen over i kraftig regn og vind.

Det var også i dag at jeg skulle passere Nordkapp-Tunnelen som er en 6870 m. lang tunnel under vandet. Første del gik ca. 3 km nedad og derefter var det ellers opad igen. Hældningen var for stejl til at jeg kunne køre ned, så jeg måtte spænde mine rulleski af og næsten gå hele vejen igennem tunnelen.

Da jeg kom til Honningsvåg måtte jeg søge ly på en tankstation for lige at få lidt varme og en kop kaffe. Derefter var det af sted igen, og jeg skal da lige love for der kom solide stigninger og kraftig vind.

Nu ligger jeg i TP ca.16 km fra Nordkapp og det er lidt lige som en lille dreng der er alene hjemme, for de sidste vingummier bliver spist, den sidste gas bliver brændt af, musikken er høj og alt der bruger strøm er tændt ;)

I morgen rammer jeg slutpunktet NORDKAPP, og det bliver fantastisk at se globussen og ikke mindst området deroppe.

Vejrudsigten lover dog regn og kraftig vind, op til 30-40 knob, men det skal satme ikke sætte en stopper for at jeg placerer det danske flag på toppen ;)

 
1 kommentar(er)

Kommentar

2014.09.10 Skrevet af Kjell båtnes
Ja dette lyder godt. Ski og sko har problemer men vår danske venn er en steyer og kommer til Nordkapp, temmelig sikkert. Lykke til med den siste etappen.

8 - 9 September 2014

Dagen i går gik fint og jeg endte oppe ved en lille “trucker-cafe” hvor der var mulighed for at købe dag-gamle vafler og kaffe fra dagen før. Men det hele smagte godt og jeg lavede efterfølgende TB bag bygningen.

Dagen i dag har været en kold og våd omgang med nedbør og kraftige vinde fra de åbne sletter. Jeg har kørt igennem et par tunneler i dag, og her var det godt nok sparsomt med belysningen i forhold til dem jeg allerede har været igennem på denne tur. Men jeg har lys på vognen og så er det jo altid godt når mine skistave er selvlysende ;)

På et tidspunkt flækkede min bælte-strop til traileren, så jeg måtte derfor søge ly på en terrasse ved et aflåst hus. Jeg fik fikset en ny løsning og så var det ellers af sted igen.

Mine rulleski-hjul er sgu ved at være godt slidte til den ene side, men det skyldtes at jeg bevæger mig i højre side af vejen, og dermed har en større belastning til den ene side, fordi vejene skråner ned mod rabatten. Dette er dog begyndt at give en lidt uheldig fodstilling i støvlen, så jeg måtte i dag trække ud midt på vejen når der var frit for køretøjer.

Lige nu ligger jeg i TP ca. 68 km fra Nordkapp, og det begynder at lakke mod enden. Egentlig kunne jeg bare hive de sidste 68 km. i morgen, men har dog besluttet at tage 50, hvorefter jeg så har en kort dag i overmorgen til toppen. På den måde håber jeg at komme derop inden der kommer for mange turister og bryder stilheden.

 
0 kommentar(er)

Komentar

7 September 2014

Aftenen i går tog en uventet drejning efter jeg var færdig med at oplade mit udstyr på Hotellet i Alta. 

Da jeg kom ud fra bygningen gjorde jeg klar til afgang, for at finde et egnet sted til nattens TP.

Lige inden jeg satte i gang kom der et ægtepar ud fra Hotellet og spurgte ind til min tur, og jeg fortalte om turen, og at jeg nu skulle ud for at finde et godt sted til teltet.

De spurgte nu lige, om jeg ikke havde lyst til at sove hjemme hos dem ?

Jeg blev meget overrasket og takkede naturligvis ja til tilbuddet, og fik derefter deres adresse hvor vi så skulle mødes senere.

 

Jeg satte  i gang med retning mod adressen og huset lå faktisk lige ved siden af hovedvejen, så det kunne ikke være meget bedre.

Det viste sig at ægteparret havde været til møde på Hotellet, og nu stod jeg så i deres have med alt mit udstyr.

Jeg fik anvist deres kælderlejlighed hvor jeg fik en seng og en dyne, og så var der oven i købet også mulighed for at blive vasket.

Efter et varmt bad blev jeg inviteret på aftensmad, og jeg må sige at jeg følte mig som verdens heldigste mand.

Det var utroligt hyggeligt at møde dem og efterfølgende stod den på en god nat søvn i kælderen. Her i morges fik jeg morgenmad inden jeg igen måtte pakke mit udstyr og takke pænt for deres gæstfrihed.

Fantastiske mennesker ;)

 

Efter ca. en time på landevejen opstod der uventede problemer. 

Min højre ski-stav knækkede sgu lige pludselig på vej op ad en stigning, og denne gang var det ikke godt, for staven var brækket i en sådan højde, at der var ret stor forskel på venstre og højre stav.

Jeg tænkte, at jeg lige ville køre et par kilometer mere inden jeg begyndte at lave nød-rep, og i den tid kunne jeg jo passende tænke over hvordan det kunne løses.

Alta og omegn er jo et “ski-samfund”, så min tanke var at der måske skulle ligge en gammel smadret ski-stav i vejkanten på et tidspunkt.

Ganske rigtigt så fandt jeg en gammel brækket stav i vejkanten efter en halv time, og kunne derfor finde mit multi-tool frem for at lave en god nødløsning.

Det endte med jeg igen havde en ski-stav der var på samme højde som den venstre, og derfor kunne dagens etape fint fortsætte.

 

Efter et par timer kom jeg op på Finmarken`s højslette, og jeg må sige, det var et fantastisk syn jeg mødte her. Totalt øde og spektakulært landskab med kun ganske få biler der passerede i ny og næ. 

Men den åbne slette gav også mulighed for at vinden kunne tage til, og jeg måtte derfor både have fleece-trøje, dunjakke og hue på under min pause.

 

Men det har været en fantastisk flot dag i smukke kolde omgivelser ;)

 
3 kommentar(er)

Kommentar

2014.09.10 Skrevet af Heidi Tangstad og Svein Tore Nilsen
Hei Jan,
Takk for et hyggelig bekjentskap og besøk. Vi følger med deg på nett den siste biten fram til Nordkapp. Lykke til! Mvh Heidi og Svein Tore m/familie
2014.09.09 Skrevet af Kjell båtnes
Jeg er skikkelig imponert. Snart er du i mål. Stå på.
Det var trivelig å ta i mot deg i vårt hjem.
Kjell og brit båtnes
2014.09.08 Skrevet af Per Åsen
Heisan. Da fikk jeg endelig lest din blogg og ser du er ankommet finnmark. Det var koselig du stakk innom vår butikk i Birtavarre :)

5 - 6 September 2014

Det har været et par våde dage med regn og vind, men jeg er dog kommet fint frem på vejen mod Nord.

I går var alt vådt da jeg lavede TP, så jeg måtte bruge en hel del gas til at tørre tøj, støvler osv i teltet. Jeg har dog en hel gas-dåse mere, så det burde kunne holde de sidste par dage.

I går aftes skulle jeg finde et sted til TP, og så ikke anden mulighed end at forlade hovedvejen og gå ned til et lille hus der lå nogle hundrede meter væk. Jeg bankede på og kom i snak med Damen som boede der, hvorefter jeg spurgte om lov til at stille mit telt op på hendes græsplæne og få fyldt mine vandflasker. Det var intet problem, og jeg kunne bare banke på igen når teltet var sat op og når jeg var klar til at få fyldt flaskerne. Jeg havde egentlig vand nok til aftensmaden osv. så jeg tænkte flaskerne kunne fyldes her i morges. Men da jeg vågnede og skulle til at pakke udstyret, ja så stod der sgu en plasticpose med to vandflasker og en lille madpakke. Damen må have sat det frem tidligt i morges, for jeg havde intet hørt til hende, men jeg sover nu også med ørepropper. Det var virkelig pænt af hende, og jeg nød godt af madpakken på dagens etape.

I dag er jeg kommet til Alta, og lige pt sidder jeg i forhallen til et Hotel og nyder godt af deres kaffe, og ikke mindst får opladt min computer osv. Her om nogle timer lusker jeg videre og finder et godt sted til TP.

Jeg har lige gennemgået mit grej og kan desværre konstatere, at der er kommet et par skavanker på udstyret. Min ene ski-støvle er gået op i snuden og den ene rulleski er blevet træt i metallet. Men jeg håber det holder de sidste 240 km, og så må jeg efterfølgende se om der er noget reklamation hos Nordic Sport hvor udstyret kommer fra.

 

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.09.06 Skrevet af Jytte
Vi håber det går med det hele, vi glæder os til at se dig hjemme i Svendborg. Kh. Fra os :) :)

4 September 2014

Hviledag ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

3 September 2014

Jeg forlod Kjell og Brit i morges og skulle efterfølgende mødes med en lokal Journalist til en lille snak og et par billeder.

 

Ellers har dagen stået på regn, blæst og en solid opstigning over et stort fjeld. Her til aften kom jeg forbi en lille købmand, og valgte derfor at lave TP i området. Alt mit tøj var vådt, men jeg var så heldig at få lov til at hænge det til tørre inde i butikken til i morgen.

 

Jeg regner med at tage en hviledag her i morgen, få opladt mit udstyr og ikke mindst nydt godt af indkøbsmulighederne.

 

 

Herunder er artiklen fra nogle dage siden.

0 kommentar(er)

Kommentar

2 September 2014

Dagen har stået på overskyet vejr og delvis regn og vind. Men også en markant opstigning/ nedstigning skulle klares, og her måtte jeg spænde rulleskiene af for at undgå styrt på den våde asfalt.

 

For flere måneder siden mødte jeg en kvinde ved navn Marit C på DNT hytten Sota-sæter. Hende og manden var på tur, og vi kom i snak over aftensmaden.

Hun fortalte at hendes onkel boede i Storesett, og det ville være et område jeg kom forbi når min rulleski-del var i gang.

Det blev så i dag jeg kom til Storesett, og i de sidste par dage har jeg skrevet mail med hendes Onkel Kell, om at jeg skulle komme forbi på besøg.

 

Her til aften ankom jeg så til Bondegården hvor Kell og hans kone Brit bor, og jeg blev taget godt imod ude på gårdspladsen.

Fantastisk at komme på besøg hos nogle folk som man aldrig har mødt før, og sikken en gæstfrihed jeg igen mødte.

Kort tid efter min ankomst fik jeg anvist kælderen hvor jeg kunne overnatte, og så var der oven i købet også mulighed for et bad. 

Det var fantastisk at få sådan en “gave” eftersom det havde været en lang og våd dag, og dette bad blev så mit 7`ne  bad i over tre måneder.

 

Her til aften spiste vi lækker mad sammen, og jeg må sige at det var bare super-skønt at få nogle grøntsager igen. 

Desserten blev serveret ude i haven ved siden af det glødende bål, og efterfølgende tog Kell og jeg en tur på ATV`en, for at se lidt på hans landssted.

Aftenen stod også på historier om Tyskerne der kom og “overtog” gården under 2. verdenskrig, og det var virkelig spændende at høre om hvordan Kell og hans familie måtte kæmpe for at overleve dengang.

 

Lige nu sidder jeg i kælderen med et sagligt smil på læben, for jeg har virkelig haft en dejlig oplevelse ved at komme til dette sted, og jeg takker Kell og Brit for deres gæstfrihed, men også en stor tak til Marit C for at få det til at ske.

 

Om lidt er det sengetid, og i morgen står den vist på en seriøs opstigning kan jeg forstå ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

31 August - 1 September 2014

Det har være et par fine dage på landevejen, det er gået rigtigt godt. Vejret var igen med mig, og det har været en fantastisk natur jeg er kommet forbi.

 

Men i går brækker jeg dog den ene skistav under en opstigning af en bakke. 

Staven brækkede heldigvis ikke på midten, men helt nede ved ski-spidsen, så skaden var ikke større end at jeg med en lighter kunne opvarme en ny spids, og dermed få den trykket fast.

Resultatet er nu, at den ene stav er lidt længere end den anden, men det er ikke noget jeg rigtigt mærker i løbet af dagen.

 

I dag har jeg passeret et par tunneler, og det er noget der kræver lidt ekstra opmærksomhed i form af lygter på trækvognen. 

Det gik godt, men for satan hvor det brøler igennem inde i tunnelen når der kommer sådan et par kæmpe lastbiler susende få meter fra en.

På dette tidspunkt var jeg virkelig glad for min gule refleks-vest og mine næsten selvlysende skistave.

 

På et tidspunkt i dag holdte jeg et lille hvil på en rasteplads hvor jeg fik lidt snack og noget væske. Der kom en bil med et ældre ægtepar der skulle tage billeder af udsigten, og vi kom hurtigt i snak omkring min tur og den videre færd. 

Den ældre mand lurede lidt på mig og sagde : Nu er du vel ikke fra KGB eller CIA ?

Jeg måtte skuffe ham, og fortalte  jeg bare var oppe for at nyde den Norske natur. 

Efterfølgende tænkte jeg lidt over det han havde sagt, og syntes det var en smule underligt at stille det spørgsmål, for han var meget seriøs i mælet.

Men så kom jeg i tanke om en avisforside jeg havde set inde på en tankstation i går, og der var forsiden vist noget med: Polar-ekspedition støttet af CIA… Hummmm måske var det derfor ;)

 

Her til eftermiddag kom jeg til en lille flække ved navn “Birtavarre” og jeg besluttede at jeg ville lave TP her. 

Eftersom mine vandresko forsvandt for nogle dage siden, så gik jeg ind i den lokale Coop-butik for at se efter fodtøj. 

Der var ikke meget at komme efter, men jeg fandt dog et par gummistøvler og nogle uld-såler som ville kunne bruges når jeg er i TP osv.

Jeg fik fat i “bossen” og fortalte om min tur, hvorefter jeg ville forhandle mig til et godt “Dansker-tilbud”.

Det endte med den flinke mand sagde smilende: 

Tag dem, det er dine. Det er klart vi støtter sådan et projekt.

Jeg blev utroligt glad og takkede mange gange for støtten, og nu har jeg så et par gummistøvler med et par lækre uld-såler ;)

 

Efterfølgende gik jeg over til mit udstyr der stod ved den anden butik, nemlig en Joker-butik. Her kom jeg også i snak med “bossen”, og det endte med jeg fik tilbudt at overnatte i et tilstødende tomt værksteds-lokale.

Helt utroligt hvad jeg oplever af gæstfrihed heroppe, og man kommer langt med et smil og en god snak.

 

Jeg kan godt mærke at jeg kommer tættere mod nord, for det er begyndt at blive koldere om natten, og i det fjerne kan jeg nu se sne i bjergene.

Der har også været utroligt vådt de sidste par dage, og om aften / morgenen falder duggen tungt. Det føles som om alt er fugtigt og vådt når jeg vågner, så det er fedt at mit udstyr lige kan blive tørret lidt igennem i nat.

 

yr.no varsler en masse regn de næste par dage, men nu må vi se hvad det ender med. Om ikke andet så har jeg i hvert fald gummistøvler.

 

 

497 km igen til Nordkap ;)

 

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.09.01 Skrevet af Marit C Synnevåg
Ser fortsatt veldig flott ut dette.... Men hvor er du eksakt nå? Når regner du med å passere Nordreisa/Storslett? Godt mulig jeg kan bidra med familie ( onkel og fetter) som har husrom og en dyktig langrennsløper du kan gå med!

30 August 2014

Der var tung tåge og vådt i morges da jeg vågnede, men som dagen skred frem blev det skyfrit og høj sol.

Jeg kom på et tidspunkt forbi en tankstation hvor jeg lige var inde for at få en kop kaffe og en lille pause. Der kom en Nordmand og spurgte ind til mine rulleski osv. og vi fik en lille snak omkring mit projekt. Han var selv en ivrig rulleski / langrendsløber og syntes rigtigt godt om mit eventyr, hvorefter ham og konen inviterede mig hjem til overnatning hvis jeg skulle komme forbi Tromsø. Det er dog ikke helt den vej jeg skal, men hvem ved, måske jeg lægger vejen forbi når jeg  har været på Nordkap.

Endnu et godt eksempel på den store gæstfrihed jeg har mødt her i Norge ;)

På et tidspunkt kom jeg op over en lille bakketop, og i det fjerne kunne jeg se nogle store Tipièr / Lavuer i det fjerne. Da jeg kom tættere på fandt jeg ud af det var en lille “samer-lejr” hvor der blev solgt kaffe, forskellige kødpølser og alt muligt “gøgl” til turisterne. 

Jeg hapsede en kop kaffe og et par elg-pølser til den unikke pris af: 147 kr… BOM ;)

Da jeg var på farten igen havde jeg en nedkørsel hvor der kom en sten imellem mit ene hjul og rulleskien, og det endte så med at jeg røg baglæns og klaskede i jorden. Heldigvis tog jeg hele faldet i næsten udstrakt position, så hverken hænder eller albuer kom til skade. Men lidt hovedpine fik jeg dog som hilsen fra asfalten, og så brækkede den ene skistav-spids også.

Mine ekstra spidser var pakket godt ned, så jeg tog en teltpløk og bandt fast til staven for at kunne fortsætte, uden at skulle have gang i den store udpakning. Det virkede perfekt, og først her til aften har jeg fået skiftet til en rigtig ski-spids.

3 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.31 Skrevet af Trine Conradsen
En anden Trine: FANTASTISK gjort af dig og fantastiske billeder til lands og til vands -- Pøj det sidste stykke.
2014.08.31 Skrevet af Thor Dalan
Fikk æren av å få prate med denne flotte og målbevisste mannen inne i tipien/ lavoen på Heia.. Koselig mann. Jeg lot meg virkelig imponere over motet og gleden han utstrålte ved å kunne utføre en slik ekspedisjon .. Ønsker deg en flott og opplevelses rik tur videre mot Nordkapp.. Mvh Thor Dalan, Tromsø
2014.08.30 Skrevet af Trine Helene Henrichsen
Undskyld! Men jeg kom simpelthen til at grine, da jeg så billedet af dig iført samehue og refleksvest....... ;-) Noget af et stilbrud!

Jeg nyder at følge din færd. Tak for de dejlige billeder, du lægger ud.

29 August 2014

Jeg vågnede til en rigtig flot dag med kold temperatur og solen som var på vej over fjeldtoppene. Udstyret blev pakket og jeg var atter på vej mod nord.

Jeg kan godt mærke at jeg er kommet væk fra Narvik, for der er heldigvis mindre bilkørsel på vejen og dermed også mere ro. Det er fantastisk når man er den eneste på hele vejen og den eneste lyd kommer fra hjulene på mine rulleski, og ikke mindst høre de løbende vandløb langs vejen.

Det mærkes tydeligt Norge er vant til rulleski, for jeg har mødt rigtigt mange “mod-bilister” som smiler og rækker tommelfingeren op til mig. Det er som om de godt kan se hvor jeg er på vej hen, men det er måske ikke så underligt når jeg snart ligner en hulemand med langt hår og skæg, og i øvrigt kommer med det danske flag blafrende fra min trækvogn.

Men den var ikke gået i Danmark, for jeg husker min tur:“ Fra Skagen til Gedser på rulleskøjter”, sidste år. Der var folk utrolig smilende og venlige i Nordjylland, men jeg skal da lige love for der var dømt guldkæder og “fuck-finger” da jeg kom ned omkring Horsens ;)

Jeg har i dag været forbi “Setermoen by” hvor jeg bla. fik en kop kaffe men en lokal journalist som viste interesse i mit eventyr, og hun regner med at artiklen kommer i avisen på tirsdag.

Og så satme om jeg ikke har tabt min ene vandre-sko et sted imellem Setermoen by, og her hvor jeg har TP. Den må været blevet uvenner med den anden sko, og dermed gået sin vej….Men mon ikke jeg klare den uden sko indtil Alta, eller hvor man nu ellers kan opsnuse et par. Men skulle der sidde en Nordmand derude og læse med, ja så gives der en kop kaffe i dusør, og ellers bruger jeg str. 46 hvis nogle ligger inde med noget pensioneret fodtøj.

PS. Jeg er at finde på hovedvejen mod Nordkap ;)

 

0 kommentar(er)

Kommentar

28 August 2014

Dagen startede med at jeg pludselig var blevet et år ældre, men jeg kan dog fortælle at den 34 årige krop stadigvæk føler sig som en på 29 ;)

 

Efter at Martin havde sunget de to første linjer af en fødselsdags-sang, så gav jeg en Congobajer og en basse. 

Efterfølgende blev grejet pakket og vi fik sagt tak for denne gang.

 

Jeg startede ud nede ved havnen hvor vi kom i land med kajakkerne, og de første par timer gik med at føle rulleskiene og finde et godt flow.

I starten var der rigtigt mange biler, og jeg skulle lige vende mig til denne nye tur-form.

 

Men dagen er gået godt, og jeg er kommet fint afsted på denne sidste del af hele NPL- projektet. Der har dog været en hel del stigninger, sving med dårligt sigt fremad, nedkørsler hvor jeg måtte tage rulleskiene af for at gå ned osv, men efter at jeg er kommet væk fra Narvik har det været et meget bedre flow.

 

Her til eftermiddag kom jeg forbi et lukket Hotel, og jeg så derfor muligheden for at tanke vand og bruge deres græsplæne til TP. 

Det viste sig at Hotellet faktisk var åbent, men alle gæsterne ( vejarbejdere osv) først ville komme tilbage ved aftenstid. 

Men der er mulighed for at købe mad kl 19,00, så det vil jeg da helt sikkert benytte mig af.

 

I morgen går det atter mod nord, og jeg glæder mig til at komme længere væk fra alle de små byer, for på den måde at have hele kørebanen for mig selv, og ikke mindst føle stilheden igen.

 

3 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.29 Skrevet af Cindie
Hey der vildmand.
Stort tillykke med din dag i går 🎂🎈
Håber du får en fantastisk sidste del af dit eventyr.
Knus fra det fynske
2014.08.28 Skrevet af Søsser
Hurra tillykke med dagen.. Ja ja gamle dreng pas godt på dig selv ,) glæder mig at det går godt på turen og så i godt selskab . Man må da sige at du møder utrolig gæstfrie folk. Glæder mig til du er i dk igen ikke mindst til at fejer dig. Mange hilsner søsser.
2014.08.28 Skrevet af Leif Larsen
Fortsat god tur Jan, og et inderligt, kærligt TILLYKKE. Pas på dig selv!

27 August 2014

I går tog vi et smut til Kiruna for at besøge Martin`s tidligere arbejdsplads ved “Kiruna Sleddog Tours”. Det var en hyggelig og smuk tur derop, og dejligt at se de flotte slædehunde.

Om aftenen kørte vi tilbage til Bjørkilden Fjællby og fik noget søvn. 

 

I dag har vi så pakket udstyr og jeg har fået helt styr på alt mit grej til den næste fase. Efter nogle timer med klargøring tog jeg en lille test-tur med udstyret, og det virker som en god løsning. 

Dog er trækvognen kommet op på ca 35 kg, så jeg forventer ikke den helt store gennemsnitsfart i starten, men jeg vil satse på 50 km om dagen i begyndelsen, og så må vi se hvordan det skrider frem.

 

Lige nu har jeg pakket proviant til 16 dage, så det skulle gerne passe med at jeg rammer Nordkap d. 13 september.

Provianten er den samme som jeg hidtil har brugt, nemlig havregryn til morgenmad, 4 Maxim energibar i løbet af dagen og så en Real Turmat til aftensmad.

Jeg starter ud med 7 liter vand i vognen, og så håber jeg på at der bliver gode muligheder for at fylde op undervejs.

 

Mine rulleski er SWENOR FINSTEP - RULLESKI, stavene er SKIGO RULLESKISTAV og tøjet er SALOMON. 

Alt grejet kommer fra Nordic sport i københavn, stedet hvor man får det største udvalg og den bedste betjening.

 

Trækvognen er en NORDIC CAP som bla. også kan laves om til løbevogn til børn, pulk, cykeltrailer  mm.

 

Grejet jeg medbringer er stort set det samme som jeg hidtil har brugt på hele projektet, men dog er der ændret lidt på rep-grejet osv. 

På denne del medbringer jeg også et scooter-batteri til opladning af computer, kamera osv.

 

Her om nogle timer kører vi tilbage til Narvik, og så laver vi TP nede på havnen hvor vi kom i land med kajakkerne. 

I morgen siger jeg så farvel til Martin og efterfølgende står den på 800 km mod nord. Martin kører kajakker og udstyr tilbage til Danmark, og så ses vi først når jeg er færdig med projektet.

 

Det har været rigtigt fedt med besøg på kajak-delen og vi har virkelig haft det godt, men jeg glæder mig nu også til at skulle være alene igen, og på den måde være min egen herre.

 
1 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.27 Skrevet af Annemette Rude
Hej Jan
Jeg vil lige ønske dig rigtig god færd på rulleskiene. Det er en fornøjelse at følge dine oplevelser i Norge på langs. Du er sgu sej.
Som altid er dine billeder fantastiske, men også dine beretninger, er så gode, så jeg indimellem sidder og griner, får en klump i maven eller bliver træt i arme/ben.
Rigtig god tur videre mod "toppen".
Annemette

26 August 2014

I dag er der dømt hviledag og afslapning sammen med Martin. Lige nu er vi i Bjørkliden i Sverige, og her er vi i gang med at vaske udstyr, drikke kaffe og lave andre yderst vigtige ting.

Herunder er en lille film fra Kajak-delen ;)

3 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.26 Skrevet af Jan Dalhoff
Hej Trine.

Tak for dine pæne ord omkring min film.
Under turen bruger jeg Gopro til filmoptagelserne og laver efterfølgende selv redigeringen på min medbragte Macbook Air.

KH Jan Dalhoff
2014.08.26 Skrevet af Trine Helene Henrichsen
Superfed video......! Flot filmet. Og spændende musikvalg! Hvem klipper dine film sammen? Stor ros. Og ikke mindst stor respekt for jeres sejlads. I er F..... seje...............
2014.08.26 Skrevet af Lisbeth Helth
Som så mange danskere er også vi bidt af den norske natur. Men som magelige turister tager vi campingvognen på krogen.
Netop sidste år tog vi turen fra Trondheim til Bodø ad Kystvejen med alle ø-hoppene. Derfor har vi fulgt særlig kajakturen og følt gensynsglæden både ved tekst og ikke mindst billederne af kystformationerne.
I 2006 var vi helt oppe på Nordkap, i Narvik og ved Abisko. Vi glæder os til billeder og beretning af den sidste del af turen. Vi er spændt på hvordan du kommer over på Magerøya.
God videre færd

25 August 2014

Vi stod op i morges kl. 0600 for at komme tidligt afsted, og på den måde fange med-strømmen. Solen skinnede allerede fra en skyfri himmel, og vandet var blankt og klart lige fra starten.

Vi var kun 43 km fra Narvik, og havde egentligt planlagt at lave TP tæt på målet, for på den måde at have en kort og nem dag i morgen. Men vejret var så dejligt, så vi besluttede at nappe hele turen til Narvik.

Her for nogle timer siden kom vi ind i havnen, og jeg må sige at det var både skønt, men også sørgmodigt at skulle afslutte kajak-delen. 

Vi har nu roet 1000 km, og det har været en helt igennem fantastisk rejse op langs den Norske kyst.

Vi har set så meget skøn natur, at det knapt nok kan beskrives med ord. Det har været fedt at have besøg på denne del, og jeg er virkelig glad for at Martin kunne deltage og bibringe med godt selskab. 

Tak Martin, det har været fedt at have en så dygtig og god rejsekammerat med.

I går kom Martin`s Bil til Narvik, og vi er yderst taknemmelige for at Emil ville hjælpe med dette projekt. Tak sømand, det var virkelig pænt af dig ;)

Da vi kom i havn i Narvik fik vi tømt kajakkerne og spulet det værste saltvand væk. Derefter blev Bilen pakket, og nu sidder vi oppe i Narvik By og har lige spist.

Planen er nu :

Om lidt henter vi mit rulleski-udstyr hos min Norske kontakt her i Narvik, og derefter har vi planlagt at køre til Bjørkliden, ( et sted hvor Martin har arbejdet ) der kan vi rengøre alt udstyret, vaske tøj osv.

I morgen kører vi så til Kiruna i Sverige og besøger en Hundekennel hvor Martin har arbejdet sidste vinter. Her vil jeg samtidig gøre mit rulleski-udstyr klar, og så bliver jeg efterfølgende kørt tilbage til havnen i Narvik hvor den sidste etape starter fra, nemlig 800 km på rulleski mod Nordkap.

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.26 Skrevet af Kjell Båtnes
Fikk info fra Marit at du var på vei nordover. Jeg/ vi er boende på Storslett.
Passer det godt og vinteren ikke er kommet kan det også bli en rulleskitur sammen med en skiløper.
Passerer du så ta kontakt. Er også mye i Tromsø.
Bruk mail.
Kjell B

24 August 2014

Vi vågnede til blæst og miljø på havet, så derfor valgte vi at trække den et par timer for at se om det ikke skulle klare lidt op. I mellemtiden fik vi drukket kaffe med Thiago, der havde været ude ved Fyret i nat for at tage billeder osv.

En lokal fisker fortalte, at vejret plejede at stilne lidt af ved middagstid, så da kl. var 12,00 drog vi ud på havet. Der var stadigvæk modvind og bølger, men efter en lille time blev det rigtigt fint.

Efterhånden lagde vinden sig helt, og vi har derfor roet det meste af dagen i sol og lækkert fladt vand.

Dagen stod også på en passage igennem et område hvor der var meget lav-vandet, og jeg må sige, det har været en af de mest fantastiske dage på hele kajak-delen.

I dag oplevede jeg også at komme ind i “zonen”  da jeg roede et stykke bag Martin. Det betyder at man ligesom kommer ind i en boble og glemmer fuldstændig tid og sted, men bare er i nuet. Fantastisk oplevelse, og normalt har jeg kun oplevet det ved at løbe i længere tid. 

Vi har her til aften lavet TP på en klippeside hvor der lige er plads til vores telte og kajakker. Faktisk måtte vi løfte kajakkerne flere meter op på en stensætning for at undgå tidevandet skulle komme og lave ballade.

Vi ligger pt. virkeligt tæt på slutpunktet, og om ganske kort tid er kajak-eventyret forbi. Planen er at tage en normal dag i morgen, hvorefter vi så har en kort dag i overmorgen, når vi rammer Narvik.

0 kommentar(er)

Kommentar

22-23 August 2014

Vi er kommet fint frem de sidste to dage, og har oplevet en del blandet vejr. Der har både været blik-stille vand og 1 1/2 meter høje bølger, og efterhånden har ens hænder fået en kronisk “playmobil-figur-stilling”.

I dag er vi kommet til en lille havn der hedder Tranøy, og her satte vi vores telte op på molen. Her er super hyggeligt og stort set ingen mennesker. 

Efter vi kom i land, så mødte vi fandme Thiago, altså ham som vi var ude at fiske med nede i Bodø. Det var da det vildeste sammentræf at han lige skulle komme forbi det sted, hvor vi havde valgt at gå i land.

Her til aften kom der nogle fiskere ind fra havet, og vi spurgte ind til deres fangst og hvad et par fisk skulle koste. Lidt efter gav den ene fisker os en pose med rød-fisk gratis, og vi blev vildt glade. Efterfølgende fandt vi en grill på havnen, og så blev der ellers lavet den lækreste fisk man kan forestille sig.

Vi nærmer os nu snart Narvik, forventer at være fremme om få dage. Tiden er gået stærkt her de sidste par dage, og vi nyder nu den sidste del i fulde drag.

Men jeg ser også frem til at vi rammer Narvik, for jeg er ved at være godt klar på at komme ud og strække mine ben på de 800 km som er op til Nordkap.

0 kommentar(er)

Kommentar

21 August 2014

Igen en virkelig smuk dag i fantastiske omgivelser, og ikke mindst dejligt vejr. Her til aften har vi lavet TP ved en lille bådehavn imellem en masse små-øer. Den lokale havnekiosk var egentlig lukket, men vi var heldige at ejeren kom og åbnede en halv times tid.

Jeg har talt lidt med de lokale i dag, og sjovt nok havde de alle læst om os i avisen.

Citat fra en Nordmand efter at jeg havde fortalt om min tur:

Deee jåå-gaal-manns-værk

Oversat må det være: Det er jo en gal mands værk ;)

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.23 Skrevet af Inger skive
Stadig herligt at følge turen og utrolig flotte billeder.
Fortsat god vind. Nå,nej nok ikke for megen!
Vh Inger Skive

20 August 2014

Så kom vi afsted fra Bodø efter to dejlige hviledage, og vi takker igen Camilla og Tyson for at give os en varm modtagelse ;)

 

Dagen er gået i flot vejr, og med de store ørne hængende over vores hoveder.

Vi kom lidt sent afsted fra Bodø, så derfor er kl nu også 2100, og vi er først kommet i TP nu.

0 kommentar(er)

Kommentar

19 August 2014

Fantastisk at være her i Bodø, og igen har vi mødt stor gæstfrihed på turen. I går morges kom der en Journalist og fik en snak om projektet, hvorefter vi tog  ind på en lokal Cafe, for at sidde og drikke lidt kaffe og spise noget mad. Der mødte vi Cafe-ejeren Camilla, som syntes rigtigt godt om projektet, og efterfølgende tilbød at vi kunne overnatte i hendes lejlighed. 

Sådan et tilbud kan man jo ikke sige nej til, så det endte med at vi sad oppe i hendes lejlighed om aftenen, og fandme om hun ikke også lavede mad til os ;)Vi var meget taknemlige for den venlighed hun viste, og et ekstra plus, vi fik hvert vores rum at sove i.

I dag har vi bare hygget os i byen, og  var bla. inde ved en Frisør for at høre om deres priser osv. Da de hørte vi var Danskere, så sagde den ene ansat: ”Jamen er det ikke jer som padler til Narvik” ?                                                       Artiklen fra Avisen var åbenbart allerede på gaden, og vi var derfor genkendt med det samme.

Her til aften er Martin, Camilla, Thiago ( en cool fyr fra cafeen ) og jeg, taget ud for at fiske noget aftensmad. Lige pt. er bålet tændt nær vandkanten, og vi har allerede fået en del stykker på krogen.

Det er simpelthen så skønt at blive mødt af så søde mennesker, og jeg er igen meget imponeret af Norge.

Jeg har løbende skrevet sammen med en tidligere Højskole-ven, og det er endeligt bekræftet at han vil komme til Skogrand Camping og hente Martins bil, hvorefter den bliver kørt til Narvik. Dette gør bare livet meget nemmere for Martin, for så kan vi nemlig laste kajakkerne og udstyret, og han kan efterfølgende køre mod Danmark igen.

I morgen pakker vi atter sammen, og så er det farvel til Bodø og videre mod Narvik.

0 kommentar(er)

Kommentar

17-18 August 2014

I går havde vi en strid vind, strøm og bølger lige imod os, men vi kom dog fint til Bodø sent om aftenen. Det var en lidt kølig dag, og for første gang kom handsker og hue i brug.

Vi var inde i havnen ved 22 tiden, og der stod vi så og skulle finde en mulighed for overnatning. Det har været nemt med overnatning ved de små havne vi er kommet forbi, for der var ofte ingen mennesker og derfor meget nemt bare at smide sig et sted. Men Bodø er en Storby, og der er stor risiko for at vi får stjålet udstyr hvis vi ikke hele tiden har øjne på grejet. Vi kunne ikke lige finde andre muligheder end at smide teltene op på molen og så ellers få noget søvn.

Da vi lavede TP i går var det mørkt, og ikke mange mennesker på havnen. Men jeg skal da lige love for der er kommet meget aktivitet hernede til morgen, og folk smiler venligt når de går forbi.

Om lidt, når jeg er færdig med at skrive her, så pakker vi udstyret og finder et bedre sted. Vi har nemlig i sinde at bliver her en eller to dage og se lidt på byen.

Her om 10 min kommer der en Journalist fra Avis Nordlang og tager et par billeder, og får lidt information omkring turen.

 
0 kommentar(er)

Kommentar

16 August 2014

Vejret blev bedre i løbet af natten, og vi vågnede derfor til gode forhold i kajakken. 

Det er gået godt i dag, og vi er kommet fint frem på havet.

I morgen forventer vi at ramme Bodø, og så er der dømt hviledag i overmorgen, så vi kan komme ud og se lidt på området.

 

PS.

Kurt Fagerland fra Brønnøysund !!

Hvis du læser med her, så må du meget gerne skrive en SMS med det samme.

41375594

2 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.16 Skrevet af Marit C Synnevåg
hallo til deg
Fantastisk morsomt å lese om din tur Jan - med masse vær, bølger, fersk fisk, Hleglandskystens herligheter etc... Og nå skal dere over Vestfjorden snart til Lofoten - eller blir det omvei? Går det virkelig an å vende tilbake til hverdagen, jobb, byliv osv etter så lenge på tur??

I dag har jeg et helt konkret spørsmål som kanskje ikke passer der du er nå, både fysisk og mentalt - men jeg drister mg frempå likevel:
Husker du kanskje at jeg sa at vår datter Sara, snart 20 år, starter studere i Købenshavn på CBS? Hun er på plass allerede, men er på hybeljakt. Fra 1.10 har hun ingen bolig. Nå bor hun midlertidig. Har du et tips, bekjente etc til meg som jeg kan formidle videre? Helst sentralt eller nære CBS. ( Fredriksberg?) Kanskje du vet om no, eller kjenenr noen som vet??

Tenk å sende et slikt spørsmål mens du er på ditt livs ferd!! No good, men jeg må bare prøve. Kjenner vel ingen andre dansker egentlig. Mitt tlf nr 91609567.

Ønsker deg uansett god reise nordover, snart rulleski. Min skifetter i Nordreisa er varslet, dit kommer du nok!

hilsen Marit på Sotasæter
2014.08.16 Skrevet af Journalist Trine Helene Henrichsen
Spændende billede!

15 August 2014

Det så ellers ud til at blive en fin dag i dag, men da vi kom ud på det åbne hav var der kraftig blæst fra nord og ca. 2 meter høje bølger. Efter at vi havde lavet et kryds på 9 km, blev vi enige om at gå i læ og afvente opklaring i vejret.

Når vi ror så har vi godt udstyr, i forholdt til sikkerhed osv. Vi bruger tør-dragt/våd-dragt og vest, så på den måde er vi udstyret til voldsomme forhold.

Men når man ligger 5 km uden for nærmeste land/ klippe, så har man alligevel en del faktorer som man skal tage højde for. Egentlig kan man jo næsten ro i alt slags vejr, men hvis man laver en hurtig risiko-analyse er der er nogle klokker der ringer.

F.eks havde vi i dag en vind på ca.15 m/s, bølger og vind fra nord, samt vi kunne se det trak op til regnvejr og tåge inde fra fjeldet.

Ofte går tingene godt, men jeg mener man altid skal have i baghovedet , at vejret hurtigt kan vende og dermed skabe nye situationer.

Et scenarie kunne være:

Regn og tåge kom ud over vandet, og dermed gjorde sigten dårlig, så vi måske mistede kontakten til hinanden. En hurtiggående båd eller færge ville have svært ved at spotte os i dårligt sigt, og dermed kunne der nemt opstå en farlig situation. Torden kommer nemt med regn, og det er direkte livsfarligt at være det højeste punkt ude på vandet. Kroppen bruger stor energi for at arbejde i bølgerne, og i sidste ende er det jo ikke et race eller en konkurrence om at kunne ro i “dårligst vejr” osv.

Bølger og hårdt vejr kan være super sjovt, men på denne tur vælger jeg friheden, naturen og ikke mindst den mentale oplevelse.

Jeg mener ikke man skal være bange for naturen, men altid have den dybeste respekt når den viser tænder, for inden man når at blinke kan lyset blive slukket.

Men faktum er, at vi søgte ly bag nogle klipper, og nu ligger vi her i vores telte og håber på vejret klarer op.

Her til aften fik jeg gået en lille tur i landskabet, og ellers har vi det jo fantastisk ;)

 
1 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.16 Skrevet af Emil Bojer Kanstrup
Beregner du strømtrekanter ude i den kajak dér? ;)

Om en uges tid er kursen sat mod Narvik i jeres bil.
Adiós!

14 August 2014

Vi vågnede til blæst og regn, og valgte derfor at blive i poserne et par timer mere for at se om vejret blev bedre. Nogle timer senere kom der heldigvis opklaring, så vi pakkede udstyret og drog på havet. 

Kort tid efter afgang mødte vi for første gang andre kajak-roere, og vi besluttede derfor at ro over forbi og sige hej til dem. Det var en mand og en dame der kom fra Sverige, og var nu på en lille ferie heroppe og havde derfor valgt at bruge et par dage i kajak. Det var hyggeligt lige at få en snak med dem, og efterfølgende drog vi i hver sin retning.

Efter nogen tid nåede vi så til polarcirklen, og har derfor krydset 66,56 grader nord. Dette betyder at vi nu er i området med midnatssol og delvis også koldere klima.

Efter at vi havde roet ca. 18 km, valgte vi at holde ind ved et lille hyggeligt sted, og efterfølgende finde fiskegrejet frem. Jeg sagde, at jeg med sikkerhed ville hive den første fisk op, men det endte nu med det blev Martin der løb af med den sejr. Men efter ca. en halv time trak jeg så dagen største fisk op, og der var hermed dømt massevis af fisk til aftensmad, for Martin fik fire og jeg fik to torsk.

Her til aften fik vi flået fiskene og kogt dem i en stor gryde, hvorefter der var fiske-suppe/ fiske-mos. Det er satme hyggeligt at være på camping ;)

Her til aften har jeg modtaget artiklen fra Helgelands blad som har skrevet om turen.

0 kommentar(er)

Kommentar

13 AUGUST 2014

Vi har haft en smuk dag på vandet, med medvind og gode strøm-forhold. Her til eftermiddag kom vi til en lille flække ved navn: Tonnes. Det er et lille hyggeligt sted med få huse og flotte klippefremspring i baggrunden.

Vi har hidtil fisket alt for lidt, så Martin gav det et forsøg da vi kom ind, men dog uden held, desværre.

Her til aften har jeg gået en lille tur for at få gang i stængerne igen, da vi jo inden længe kommer til Narvik, og hvor jeg skal fortsætte på rulleski. Jeg så en stor grotte oppe på en bjerg-kam, og slog derfor lige vejen forbi. Super flot grotte/hule der gik et par hundrede meter ind i fjeldet. Min første tanke var, at her ville det være perfekt til overnatning.

Her til aften har jeg også modtaget artiklen fra Brønnøysunds Avis som har skrevet om turen.

0 kommentar(er)

Kommentar

12 AUGUST 2014

Det endte med at vi i går fik lov til at overnatte på gulvet i sejlklubben, og det var vi meget glade for. Så havde vi i øvrigt også et fantastisk syn af solnedgangen.

Her til morgen vågnede jeg til en sms fra en lokal journalist, som gerne ville lave et interview omkring turen osv.

Efter en time stod han nede på havnen, og vi fik en god snak omkring min tur hvorefter han tog et par billeder.

Derefter tog Martin og jeg på havet  og vi har haft en rigtig god dag. Her til eftermiddag ankom vi til et lille Færgeleje hvor der stod et “vente-skur”, til folk der skulle med Færgen. Det er en meget lille Ø, og her er faktisk ingen mennesker. Vi har derfor valgt at bruge skuret som overnatning i nat, da der både er et toilet og en håndvask.

0 kommentar(er)

Kommentar

11 AUGUST 2014

Vi vågnede i morges kl 0500 og ville afsted for at fange med-strømmen mod nord. Så efter morgenmaden fik vi pakket grejet sammen, og var klar til nye eventyr. Men da vi kom rundt om det “skær” som vi havde lavet i TB bag, ja så var der kraftig vind lige i snotten. Vi fik derfor ikke den store glæde af strømforholdene denne morgen, og det endte med at hele dagen stod på kraftig modvind, og bølger.

På et tidspunkt hvor jeg sidder i mine egne tanker i kajakken, ser jeg noget der ligger i vandet ca 50 meter fremme. Det ligner en stor brun gren, eller måske noget tovværk der ligger og flyder. Da jeg kommer tættere på, kan jeg se at det er et dyr som ligger der i vandet. Bølgerne er ca. 1 meter høje, og jeg kan derfor komme ret tæt på den uden at blive set, netop fordi dyret ligger i bølgedalen. Det viste sig at være en Odder der ligger på ryggen og gnasker i et eller andet. Fantastisk syn, og vildt at den lå helt derude, for vi var ca. 3 km fra nærmeste kyst. Jeg når lige at gribe efter mit Kamera hvorefter den spotter mig, og efterfølgende vender rundt og forsvinder.

Vi er her til aften kommet til “Sandnessjøen havn”, hvor vi lige nu sidder i båd-klubben`s hus og nyder godt af de brede sofaer.

Lige pt. ved jeg ikke om vi kan fedte os til logi her på gulvet, eller om vi smider teltene om på græsplænen.

0 kommentar(er)

Kommentar

10 AUGUST 2014

Jeg har næsten ikke sovet i nat, da vinden virkelig tog til og dermed også rev og flåede i teltet. 

Mit telt er egentlig “selvstående”, men der er dog stadig to sider som meget gerne skulle være spændt ned til jorden. 

Dette er ikke helt muligt, idet vi ligger på en mindre klippe og derfor svært at få det helt spændt ud.

Men kl 0400 i morges gik stormen helt amok, og jeg måtte derfor ud i underbukser for at finde store sten til at støtte teltet med.

Blæsten blev ved, og kraftige vindstød gjorde jeg måtte ligge inde i teltet med begge ben oppe i loftet for at holde teltet oprejst.

Timerne gik, og vi mente ikke det ville være klogt at tage på havet i dette vejr, så vi valgte derfor at kalde denne dag for en “vejrfast”.

 

I skrivende stund vælter det ned med regn, og hele teltet fyldes med en overdøvende larm af vand som rammer mit “tag”. Det er nu ganske hyggeligt når man er herinde, men jeg er sgu ved at være lidt træt i ryggen af at ligge så meget ned.

 

Vi har en liter vand tilbage hver, så det er fint nok til i morgen når vi bare ligger her. Men vi håber på opklaring så vi kan komme på vandet igen, og ikke mindst få fyldt vores vandflasker.

0 kommentar(er)

Kommentar

9 AUGUST 2014

Det har været en fantastisk dag med utrolig flotte naturoplevelser.

Vi startede ud med morgenmaden i det ungdomshus som vi havde fået stillet til rådighed, og derefter gik vi ned til havnen og fik pakket vores kajakker, ryddet op efter os selv og låst bygningen.

Der var modvind fra morgenstunden, men strømmen gik dog i den rigtige retning. Efter et par timer vendte strømmen dog, og vi måtte derfor ro resten af dagen i modstrøm.

Efter at vi havde roet 16 km kom vi til en lille vig hvor vi ville holde et hvil. Da vi kom tættere mod land lå vi næsten i læ. og jeg må sige, det er et af de smukkeste steder jeg endnu har set på kajak-delen. Der var klart blå-grønt vand, krydret duft fra de omkringliggende grantræer og ikke mindst utrolig smukke klippeformationer som stod i baggrunden.

Jeg var helt solgt, og havde egentlig mest lyst til bare at blive der….Bare bygge en bjælke-hytte, gå på jagt for at skaffe føde og så ellers nyde stilheden og den gribende natur.

Men nej, det måtte blive i et andet eventyr for vi skal jo videre mod nord.

På et tidspunkt ror jeg alene ca. 300 m foran Martin, og jeg hører pludselig noget der plasker lige ved siden af min kajak. Jeg ser mod lyden, og opdager så en fisk der lige var oppe i overfladen og hilse på. Den forsvinder ret hurtigt, og jeg retter igen mit blik mod det punkt vi sigter på. 

                                                                                   

Men--- så pludselig kommer fisken sgu springende over kajakken, og lander efterfølgende med et stort plask på modsatte side. Det er sgu fedt, og man kan kun få et smil på læben af sådan en oplevelse.

Her til aften har vi lavet TP på en lille “land-tange”, og ligger bogstaveligt talt oven på en klippeformation. Der er ikke meget græs, men dog nok til at vi kan have vores telte her.

Da jeg for en halv time siden sad og tilberedte min aftensmad, så kom der pludselig en kæmpe havørn susende hen over landskabet ud for mit synsfelt, og efterfølgende var der ca. 100 gæs som vist fik ”noia”, og stak derfor af i vild larm og postyr.

Igen kan jeg kun råde folk til at tage til Norge, og opleve den fantastiske natur og stemning ;)

Vi har talt en del om strøm og de forhold som er heroppe. Det er endt med vi vil forsøge at ramme “medstrømmen” i morgen, og derfor påregner vi at stå op kl 0400 i nat for at komme afsted.

0 kommentar(er)

Kommentar

8 AUGUST 2014

Herlig dag her i Brønnøysund hvor den har stået på afslapning, god mad, ordnet udstyr og ikke mindst set lidt på de lokale butikker.

I eftermiddags var vi oppe på den lokale Avis til et interview omkring hele projektet: ”NORGE PÅ LANGS”. Der sad vi så og drak kaffe i en halv time, og den unge journalist fik hvad hun skulle bruge til sin artikel.

I morgen pakker vi atter kajakkerne, og så er det igen afsted mod nord.

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.08 Skrevet af Journalist Trine Helene Henrichsen
Fedt, at du også får lokal omtale! Det fortjener du og dit projekt. Du er for sej....... held og lykke på turen!

7 AUGUST 2014

Dagen var lidt triviel, idet vi stort set kunne se dagens slutpunkt 30 km fremme. Men vi kom fint afsted i ret rolige forhold, men måtte dog ro de sidste 20 km imod strømmen, bølgerne og vinden.

Her til aften kom vi så til byen Brønnøysund, og vi roede langs havnen for at finde et egnet sted til vores TP. Inde på land stod der en mand og røg en smøg ved siden af en stor hal, og vi tænkte han måtte vide hvor det kunne være oplagt at overnatte.

Manden hed Kurt, og det viste sig han selv var en ivrig kajakroer, og vi kom derfor hurtigt i snak. Efter lidt tid tilbød han, at vi kunne bruge den store lagerhal til vores udstyr og samtidig bruge det til overnatning.

Yes…Det var jo en perfekt deal og lige hvad vi havde brug for, for det var jo planen vi ville få tørret alt vores grej, rengjort tøj osv. Vi takkede mange gange og gik op i hallen for at se nærmere på området. Det var en stor hal, og mere end rigeligt med plads til vores udstyr.

Lidt efter tog Kurt os med på en lille køretur i sin bil, og vi fik derfor set byens spisesteder osv. Vi var også forbi en ungdomsklub hvor han arbejdede, og her fik vi adgang til bad og vaskemuligheder.

Det er simpelthen utroligt så heldige vi er, og sikke en gæstfrihed jeg har oplevet under hele min tur.

Efter lidt tid sagde vi farvel til Kurt, og efterfølgende stod den på en omgang fed mad på en burgerbar.

Jeg har for kort tid siden være i bad, og hold da op, det er dejligt at få vasket alt hav-salten af kroppen. 

I morgen holder vi en hviledag her i byen, og så står den ellers bare på afslapning og en gåtur for at holde stængerne i gang.

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.07 Skrevet af Marit C Synnevåg
Hei Jan i Br sund!! Flaks skal man have... Men skinner solen alltid over din kajakk??God tur nordover

6 AUGUST 2014

Vi vågnede til det vildeste regnvejr og store tunge skyer. Men efter morgenmaden var der lidt opklaring, og vi fik derfor pakket kajakkerne og så på vandet.

Efter lidt tid kom vi forbi noget som lignede et Hotel, og det lå helt ud til vandet. Vi blev derfor hurtigt enige om at en kop kaffe ville være fint, så vi lagde kajakkerne til broen og gik op for at se om der skulle være åbent. Døren var åben, men der var totalt mennesketomt og ikke rigtigt noget der kunne minde om aktivitet. Lidt efter kom en ældre dame som stod for stedet, og vi fortalte om turen osv. 

Det viste sig at være en form for “fiske-hotel, hvor man kunne leje sig ind og efterfølgende tage på havet for at fiske. Stedet var indrettet med store arbejdsborde og fryserum til gæsternes fangst, og ellers med flotte værelser osv.

Vi spurgte ind til kaffen, men der var pt. lukket og derfor ingen betjening. Men damen sagde hun nok skulle finde noget kaffe, og efter lidt tid kom hun med kaffe og varme boller. Vi blev meget glade for hendes gæstfrihed, og det endte med vi sad i vores kajak-tøj og nød de gode sager.

Vi ville betale for det bagefter, men hun sagde det var på husets regning og vi takkede endnu engang for gæstfriheden.

Ellers har dagen budt på seriøst meget regn, tunge skyer / tåge, modvind og bølger. Her sidst på dagen er regnvejret gået helt amok, og lige nu sidder jeg i teltet og høre på den uendelige larm af regn som rammer teltet.

Her til aften har vi lavet TP på en græsplæne hvor der står et sommerhus. Vi har være oppe og banke på, men der er total øde. Stedet er virkelig smukt, og stranden som fører op til grunden minder mest om en lille lagune.

I morgen skulle vi meget gerne ramme en “storby,” og vi forventer derfor at holde en hviledag efterfølgende. Det er nemlig ved at være tid til at vaske kroppen og tøjet, og ikke mindst se noget andet end saltvand.

0 kommentar(er)

Kommentar

5 AUGUST 2014

Vi kom lidt sent afsted fra Rørvik i dag, da der var regn og torden fra morgenstunden af. Vi fik derfor spist, shoppet osv. inden turen atter gik ud på havet.

Dagen har budt på overskyet vejr, men med stort set ingen vind og igen utrolig flot natur. De store stræk over vandet kan godt blive ret monotomt, men så ror vi et stykke fra hinanden fordi vi hver især har vores iphone til at ligge på kajakken og spille musik. Den er ikke tændt hele tiden, men når der er 15 km til næste kap så er det rart med lidt lyd.

Her til aften har vi lagt os i TP på et lille stykke fladt græs nær vandkanten, og jeg skal satme da lige love for, at der er mange myg og rotter som gerne vil hilse på os.

Aftensmaden stod på dåse-pasta med kødklumper, som blev varmet over gas-brænderen.  Man banker en god bule i dåsen og smider den på ilden. Når bulen er rettet ud, så er det ved at være tid til aftensmad. Det er super nemt at gøre det på den måde, og så tager det ikke mange minutter.

 

0 kommentar(er)

Kommentar

4 AUGUST 2014

Vi er i dag kommet rigtigt fint frem i “vand-skabet”, og har igen set en ufattelig flot natur. Det har været en rigtig super dag, og vejret har været med os.

Her til aften kom vi til byen Rørvik, hvor vi har lavet TP nede på havnen.

I skrivende stund sidder vi begge to med ondt i maven, eftersom vi lige har inhaleret en kæmpe pizza hver. I morgen bliver vi lidt her i byen, for Martin skal bla. lige have købt en ny oplader til sine AA batterier.

0 kommentar(er)

Kommentar

3 AUGUST 2014

Så kom vi endelig afsted igen langs den smukke norske kyst, og dagen har budt på fantastiske oplevelser.

Vi startede ud i morges med vind fra syd, og den førte os fint frem på vandet. Martin havde dog glemt sine solbriller inde på stranden, men det blev heldigvis opdaget efter nogle hundrede meter.

Det er skønt endelig at komme væk fra vores sidste TP, for jeg syntes nu tiden var ved at gå lidt i stå.

Under dagens tur begyndte det at blæse mere op, og jeg gætter på vinden ca. lå på 9-10 m/s. Men vi havde heldet med os, for meget af tiden havde vi vinden i ryggen.

Dagen bød også på to havørne der fløj højt over kajakkerne og vogtede deres område. Det er sgu et flot syn og det frembringer store smil i kajakkerne.

I morgen kommer vi forbi en lille havneby hvor vi planlægger at fylde vand, købe snack osv.

 

0 kommentar(er)

Kommentar

2 AUGUST 2014

Så skal vi satme snart videre

Der var dømt endnu en hviledag for at give ro til min arm, men i morgen slutter festen sgu. Min arm er en smule i bedring, men langt fra på 100 procent.

I morgen smutter vi, og så må armen bare følge med!!!!

0 kommentar(er)

Kommentar

1 AUGUST 2014

Hviledag i dag, og her til aften har min arm det noget bedre end i går. Men lige pt. er jeg også på ibuprofen, 2400 mg i døgnet.

I morgen ser vi lige hvordan det ser ud, og så er det ellers afsted igen. Det bliver sgu hurtigt kedeligt når man bare sidder her og laver intet.

0 kommentar(er)

Kommentar

31 JULI 2014

Hviledag

Jeg vågnede i morges til smerte i min højre arm, men tænkte at dagen bare lige skulle i gang. Vi fik derfor spist morgenmad, pakket grejet og så afsted. Efter ca. 400 meter lagde vi til land for lige at handle lidt proviant i en butik, og samtidig begyndte det også at blæse op.

Da vi havde handlet var betændelsen i min arm stadig ikke faldet ned, og jeg tog derfor en beslutning om at vi skulle holde hviledag her. Vi sad inde i butikken i vores kajakudstyr og drak kaffe en lille times tid, hvorefter den flinke dame tilbød os at vi kunne overnatte i et lille redskabsrum som lå i forlængelse af bygningen. Det takkede vi ja til, og nu sidder vi så her og slapper af. 

Det har blæst ca. 10 m/s hele dagen og der er hvide toppe på bølgerne derude, men det er nu i den rigtige retning bølgerne går. Men jeg tror det er en god beslutning at vi blev her, og jeg tænker vi måske også tager en hviledag i morgen, så kan det jo være min arm falder lidt til ro.

Når der er roligt vand er det ikke så voldsomt et problem med armen, for så kan jeg holde det samme “flow” hele tiden. Men når der er bølger osv. så ændrer jeg ofte min håndstilling, og det er her min senebetændelse bliver et lille problem. 

Men nu får den som sagt hvile, og så må vi se hvad fremtiden bringer ;)

 
1 kommentar(er)

Kommentar

2014.08.01 Skrevet af Robert Kristinn
Hej Jan

Spændende at følge med på din tur. Din opdatering er det første jeg checker om morgenen, når jeg tænder for computeren :O)

Jeg ror selv lidt kajak og kender til de smerter i armen. Det plejer at hjælpe på mig, hvis jeg masserer min underarm.

For at lokalisere de 2 steder (jeg normalt masserer), så skal du holder din arm strakt ud for kroppen. Når du vipper håndleddet op og ned, kan du se en muskel trække sig sammen umiddelbart midt på armen (du kan også mærke musklen løfte sig op og ned ved at lægge din fingre fra den anden hånd på musklen).
"Massage" - Løft din arm op, så din underarm går op i vejret, så underarm og overarm danner 90 grader. Tag din anden hånd og tag fat om underarmen, det sted hvor du lokaliserede musklen (den kan være meget øm) og lad dine fingre hvile på musklen alt imens du vrider i håandledet, så der kommer en rotation i underarmen. Musklen skal nu "smutte" under dine fingre og alt efter "humør" kan du øge presset på musklen ;O)

Den anden muskel jeg plejer at massere er, den fede muskel der sidder på underarmen henover albuen.
"Massage" Hvis du holder din arm i 90 grader så din underarm ligger henover maven, så kan du tage den anden hånds tommel, og ligesom stikke ned under musklen (ind mod maven) de andre fingre støtter på albuen/underarmsknoglen og så vride musklen/tommelen henover underarmen. Dette kan også, gøre pænt ondt hvis du er øm. Hvis du gør dette ofte i løbet af dagen, så vil smerterne formentligt aftage.
Hvis du kun venter på at ømheden skal fortage sig, så er min erfaring, at man kan vente længe...

Håber at det giver mening alt dette og at du læser det. :O)

God vind (jeg er slet ikke misundelig)

Rob.

30 JULI 2014

Det går rigtigt godt heroppe og vi kommer fint frem i kajakkerne. 

Vi er så småt ved at finde rutinerne for dagligdagen, og på den måde “glider” det hele nemmere. Vi oplever en virkelig flot natur når vi sidder i kajakkerne, det er som “et postkort” lige meget hvor hen man kigger.

Det er ikke fordi vi ror langs kysten uafbrudt, for hele strækningen er en` stor labyrint af små-øer som vi skal finde vej igennem. Derfor er der rimelig stor fokus på ikke at komme i en forkert fjord eller vig, for den kunne nemt ende blindt.

I går havde vi en overbæring på ca 400 meter over mark og hovedvej. Det tog sin tid, for først skulle de tunge kajakker tømmes helt, og derefter skulle udstyret bæres over i to omgange. Så tilbage og hente kajakkerne hvorefter de skulle pakkes på ny.

Vi har begge 6 liter vand med i kajakkerne når vi ror, så næsten hver dag må vi også opsøge steder hvor det er muligt at tanke op. Det har heldigvis ikke været noget problem indtil nu, bare man husker at planlægge efter det.

Desværre så har jeg fået sene-betændelse i højre underarm, og har derfor taget lidt piller for at holde det nede.  Det kom faktisk allerede efter første dag, men jeg havde en ide om at det ville forsvinde hurtigt igen. Det er kommet af at jeg ikke har brugt mine arme i ca 2 måneder på vandre-delen, og så pludselig kommer der en belastning som kroppen ikke havde forventet. Det er ikke skide smart at starte ud med, men der er jo ikke så meget at gøre ved det nu, og jeg håber bare på det ikke bliver mere slemt. Det er jo ikke farligt som sådan, men det kan hurtigt udvikle sig og blive en smertefuld omgang. Men så er det jo godt, at der kun er 900 km igen til Narvik ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

26 JULI 2014

Så startede kajak-delen endelig, og vi kom fint afsted i morges fra Skogrand Camping. 

Dagen formede sig fra starten med meget flot og roligt vejr, men efter nogle timer fik vi bølger og vind lige i ansigtet. Det har ellers været en fin dag, og vi tog først et stræk på tre timer hvorefter vi holdt pause. Derefter tog vi tre timer mere, og nu ligger vi så her i TP ved vandkanten..

Det er dejligt endelig at komme i gang med Kajak-delen og jeg var efterhånden også ved at få lidt “damp” af ikke at lave noget. 

Men kroppen havde nok godt af lidt hvile efter vandre-delen, så det var nu meget godt med lidt ventedage/hviledage.

Det er fantastisk at glide lydløst igennem vandet, og se de store norske fjelde som ligger lige ud til vandet. Fantastisk udsigt vi har fra kajakkerne ;)

Jeg fornemmer der måske er flere dage som vil komme til at ligne hinanden meget på denne del, så du kan derfor som læser nok forvente jeg ikke kommer til at opdatere hver dag. Men nu må vi se hvordan det kommer til at se ud ;)

 
1 kommentar(er)

Kommentar

2014.07.28 Skrevet af Marit C Synnevåg
Hei igjen Jan,
Godt å høre og se at ferden går bra.... Nyt havets ro og uro nordover kysten!!
Marit og Lars fra Sota

22 - 25 JULI 2014

I går aftes ankom Martin efter 16 timers kørsel i bil, så han var ret glad for endelig at være fremme. Det er bare rigtigt fedt at få besøg, for jeg har sku kedet mig de sidste par dage her på Skogrand Campingplads.

Martin havde også været forbi Oslo for at hente et nyt telt til mig, idet det andet have brækket teltstængerne flere steder.

Fjallraven-danmark fik derfor ordnet det med butikken i Oslo, og nu har jeg igen et telt der virker.

Aftenen gik med snak og et par kolde øl, hvorefter vi sprang i soveposerne.

Her til morgen fik vi god morgenmad nede i By-området, og ellers har dagen stået på pakning og klargøring af udstyr.

Vi har nu to stk kajakker som ligger spændte og klar nede på stranden, så i morgen starter kajak-delen som er 1000 km mod Narvik.

Det bliver dejligt endelig at komme videre i eventyret, og jeg er sikker på at der venter en masse spændende og flotte oplevelser langs den norske kyst.

Martin ankom i sin bil / kampvogn med kajakkerne, og bilen bliver derfor her i området lige pt. 

Men vi søger nogen som har mulighed for at køre den til Narvik inden 1. September ? Så skulle du have muligheden, eller kender en som kan, så ville det være perfekt at få den derop ;)

Skriv til mig hvis der er en som har interesse i dette.

 
0 kommentar(er)

Kommentar

21 JULI 2014

I går aftes fandt jeg frem til Skogrand Camping, som er det camping-område jeg kiggede på for over et år siden da jeg startede min planlægning. Da jeg kom derop fik jeg kontakt med kvinden som stod for stedet, og hun kunne udmærket huske mig fra de mails jeg havde skrevet til hende. Så kort tid efter havde jeg en fin teltplads på græsplænen blandt de andre campister.

I dag er det gået stille og roligt, for egentlig så venter jeg bare på at Martin kommer op med kajakkerne så vi kan komme afsted. Men det er nu dejligt med lidt hvile, og ikke mindst have muligheden for at kunne handle osv. 

 

Og ja, i dag fik jeg sku endelig den længe ventede vandmelon ;)

Jeg fik også talt med Fjallraven i dag omkring de knækkede teltstænger, og det må selvfølgelig være en fejl fra fabrikken. Sådan nogle ting skal bare være i orden, så jeg får et nyt telt når Martin kommer op. Det er dejligt at arbejde sammen med så professionelle folk som kan tage hurtige og rigtig beslutninger, så jeg får noget grej der virker ;)

Ellers har jeg solet og badet i dag, og sørme om det ikke også blev til et rigtigt brusebad med sæbe og det hele. Det er bad nr. 4 i to måneder ;)

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.07.24 Skrevet af Marianne og Dan Hansen
Den vandmelon var vel meget dyr.... Håber den smagte godt. God sejltur...

20 JULI 2014

Slut på vandre-delen

I nat knækker der så endnu en teltstang helt uden påvirkning af vind eller noget andet. Det er sku da utroligt, men jeg må se om jeg ikke kan lave et eller andet smart system så det holder indtil jeg får nye stænger.

Ellers har dagen stået på ca. 16 km vandring på hovedvej, og her til eftermiddag ankom jeg så til saltvandet og det punkt hvor kajak-delen skal starte.

Fantastisk endelig at mærke vandet, men også lidt trist at skulle lægge rygsækken for denne gang. Min vandre-del har været helt fantastisk smuk, og det har virkelig været en flot og mindeværdig tid.

Men nu er jeg i Kyrksæterøra, og her skal jeg blive et par dage indtil Martin kommer med kajakkerne. 

Det bliver dejligt med nogle hviledage, og tiden skal bla. bruges på at vaske tøjet, vaske kroppen og hvile bentøjet ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

19 JULI 2014

Sol og virkelig flot dag

Jeg vågnede i morges da de andre danskere var begyndt at røre på sig i hytten. Solen skinnede fra en skyfri himmel og det var dejligt at få lidt “varme” igen. Efter lidt morgenmad skulle de andre danskere afsted, og jeg sagde pænt farvel og ønskede dem fortsat god tur. 

Min plan var egentlig at holde en hviledag, men sent på eftermiddagen kunne jeg ikke sidde stille mere og tog derfor afsted. Det var en virkelig flot vandring jeg havde i dag, men også en smule “sørgeligt” for jeg vidste det ville være den sidste dag til fods i fjeldet.

Nogle timer senere kom jeg over en lille bjergtop og kunne derfra se ned til det område hvor min kajak-del starter om nogle dage. Det var et fantastisk syn at se det billede, som jeg kun har set via mine kort under planlægningen.

Ned fra fjeldet gik det, og nogle timer senere stod jeg på den store hovedvej som i morgen skal føre mig det sidste stykke vej hen til Kajak-starten.

Her til aften har jeg fundet en “baghave” til en skrotplads, og her har jeg lavet TP.  Man må sige det er en stor kontrast til det idylliske fjeldlandskab jeg kommer fra, men jeg har nu fundet en perfekt flad græsplæne til teltet, og så fandt jeg sørme også en stik-kontakt som stak ud fra en lagerbygning, og dermed kunne min mac blive opladet.

I morgen står den som sagt på vandring via hovedvej op til kajak-punktet, og så er der ellers ventedage indtil kajak-delen starter.

Planen var egentlig at jeg først skulle starte kajak-delen med Martin d. 8 august, så man må sige at jeg er godt med i tid. Grundet den gode tid har jeg derfor aftalt med Martin, at vi mødes her om nogle dage, og efterfølgende planlægger at sejle ud d. 25 juli.

 

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.07.20 Skrevet af Inger skive
Godt du er på igen! Syntes det var længe siden og så popper der pludselig en masse op! Nu bliver det spændende at følge din videre færd til vands! God tur. Vh Inger

18 JULI 2014

Tørt tøj i DNT-hytte

Jeg vågnede i morges til regn og et meget fugtigt/ vådt telt, men da der var et ophold i regnen fik jeg pakket grejerne, og afsted gik det mod Gryttbaksetra.

Dagen er gået med lidt op og nedstigninger i det våde og smattede landskab som lå inden for trægrænsen. Faktisk var der flere gange hvor det mindede om den Jyske hede.

Under turen var der fine muligheder for at plukke bær, og det blev selvfølgelig udnyttet.

Jeg kom endelig til DNT hytten "Gryttbaksetra", og så var det tid til at tørre alt udstyret. Jeg fik hængt telt, sovepose, tøj osv op overalt i hytten, og efterfølgende tændt op i pejsen. 

Jeg havde ikke lige regnet med at der kom nogen på besøg, så jeg havde rigtigt bredt mig i den lille hytte. Men pludselig kunne jeg fornemme nogen udenfor, og det viste sig at være en flok danskere på tur. Det var seks vandrere fra Dansk Vandrelaug, der var på nogle dages vandretur i det norske.

Jeg fik derfor pakket lidt af mit udstyr til side så de også kunne være der, og vi fik talt lidt frem og tilbage omkring min tur osv. 

 
0 kommentar(er)

Kommentar

17 JULI 2014

Hvor fanden er de indkøbsmuligheder

I nat vågnede jeg pludselig til lyden af noget som sagde knæk ????

Det viste sig fandme at være endnu en teltstang som pludselig blev “træt”. Jeg forstår bare ikke helt hvordan det kan gå til når det var vindstille og alt var i ro. En time senere knækker en af de andre stænger, og man må derfor formode at der er en fejl på disse stænger. Jeg har efterfølgende skrevet til min kontaktperson ved fjallraven, og nu prøver vi så at få sendt nye stænger op.

Ellers kom jeg i dag ned til hovedvejen som adskiller mellem det fjeld jeg kommer fra, og så over til det sidste fjeld inden jeg ankommer til området hvor kajak-delen starter.

Jeg havde set frem til at møde hovedvejen, for så ville der nemlig være mulighed for at handle noget andet mad, og ikke mindst den vandmelon jeg snart har savlet så meget over.

Men da jeg kom til det sted hvor der skulle ligge indkøbsmuligheder, ja så var der ikke en skid ?

Det kunne jo ikke passe, så jeg fandt en nordmand som stod og roede ved sin bil, og spurgte ind til indkøbsmulighederne. Han fortalte det var omkring 5-10 år siden der sidst havde ligget noget der, og ellers skulle jeg gå 8 km for at finde en butik. ( 8 km i modsat retning af hvad jeg skulle ) Satan og helvede tænkte jeg, og sagde pænt farvel.

Kort tid efter mødte jeg en dame som havde et fritidshus lige ved siden af, og hun tilbød lidt saft og kiks. Det kunne man jo ikke sige nej til, så vi fik sludret lidt over hendes lille “måltid”.

Efterfølgende drog jeg ind i det sidste fjeldområde på min vandredel, stærkt overvåget af store sorte tunge skyer.

Det endte også med at et “regn-helvede” brød løs, og jeg nåede derfor at blive fuldstændig gennemblødt, inklusive mit telt.

0 kommentar(er)

Kommentar

16 JULI 2014

Mygge-helvede og opklaring

Jeg vågnede i morges til en million myg i mit fortelt og kedeligt regnvejr.

Dagen er gået med vandring i vand og mudder til anklerne, men her til aften er det dog heldigvis klaret op.

Lige nu ligger jeg i TP ikke langt fra en hovedvej, hvor der er mulighed for at handle i morgen.

Så jeg glæder mig satme til at kunne købe noget frugt da dette er en stor mangel her i fjeldet. 

( Nu har jeg tænkt på vandmelon i en hel uge )

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.07.17 Skrevet af Marit&lLars fra Sota s
Hei Jan
Vi følger deg.... Håper du er ute av mytr og møkk nå, bedre vær i vente!!

15 JULI 2014

Regn og mudder

Jeg vågnede kl 0830 i morges til kraftig regn og totalt nedlukket vejr, så beslutningen om at blive liggende var ikke svær at tage.

Jeg sov til kl 1030 hvorefter morgenmaden blev indtaget, og på daværende tidspunkt var der ophold i vejret. Jeg pakkede derfor mine grejer og begav mig afsted i det stadig tågede landskab. Men efter ca. 20 min. brød regnen ud igen, og jeg måtte derfor vade i regn og mudder resten af dagen.

Her til aften kom jeg forbi Trollheimshytta, og det er her jeg sidder nu og skriver min beretning. Senere finder jeg et godt sted til teltet, og så håber jeg på nogen sol i morgen så mit udstyr igen kan blive tørt.

0 kommentar(er)

Kommentar

14 JULI 2014

Personer ramt af lyn

Det var jo egentlig hviledag i går, men om aftenen fik jeg sgu lidt “damp” og valgte derfor at begynde på den kommende opstigning i fjeldet, som ellers skulle være taget her til morgen.

Det endte med at jeg vandrede i nogle timer hen over midnat, og vejret var dejligt køligt og mildt med nogle fantastiske farver fra solen som var gået ned bag de fjerne bjerge. Efter nogle timer lavede jeg TP, så jeg kunne få noget søvn inden solen igen ville lyse over fjeldet. Men min telt-plads var ikke helt så god som jeg regnede med, for hele natten lå jeg og rodede rundt pga. knolde i jorden og den hældende vinkel.                                                                                       Jeg vågnede derfor ret smadret i morges og havde ikke sovet særligt meget, men efter morgenmad og kaffe stod den igen på vandring.

På min vej mødte jeg to tyskere som kom imod mig, da jeg var på vej op ad en stigning. Vi stoppede og talte om hvor vi hver især skulle hen, og de havde stor interesse i mit projekt. 

Vi talte også om det tordenvejr som havde været der i forgårs, og her fortalte de at der var et par personer der var blevet ramt af lynet i fjeldet, og derfor var de nu på vej ned igen, da vejrmeldingen havde lovet torden i dag.

Jeg spurgte om de “lyn-ramte” personer var døde ?

Men de havde kun hørt der var kort hjertestop, men ingen døde.

Vi ønskede hinanden god tur og sagde pænt farvel, og gik hver sin vej.

Nogle timer senere begyndte vejret at “lukke sig”, og store tunge skyer kom ind over det åbne fjeld hvor jeg gik.

Det var så her mit “vejr-held” stoppede, for pludselig slog det om i regn og torden, og jeg måtte skynde mig at finde regntøjet frem.

Jeg fandt et godt sted imellem nogle klipper, og her sad jeg i en halv time imens torden og regn væltede ned.

Det nåede ikke rigtigt at stoppe helt før jeg igen tog min rygsæk og fortsatte videre for at finde et egnet sted for overnatning.

På mit kort kunne jeg se der skulle være en “nød-hytte” et par kilometer længere fremme, så jeg satte kursen og kom frem til en lille simpel træ-hytte hvor der var mulighed for at komme lidt i læ.

Jeg sidder her stadig når jeg skriver dette, og det er faktisk en rigtig fin lille hytte hvor der er en madras og mulighed for at hænge sit våde tøj op i loftet.

Jeg har netop spist min frysetørrede aftensmad og fået en kop kaffe, og har egentlig ikke planer om at smutte herfra før i morgen tidlig.

PS. 

Forresten gik jeg i dag forbi en privat hytte hvor der stak en udstoppet ræv ud ad døren…. Okay ;)

 

Udstyr der virker

Under hele denne vandre-del har jeg virkelig fået testet det medbragte udstyr, og må sige det lever fuldt ud til mine forventninger. 

Under menuen “ pakkelister” kan du se hvad jeg medbringer i de forskellige faser, men herunder kommer lige en kort beskrivelse af hvad der egentlig har udgjort min daglige “bolig”.

Rygsækken

Alt udstyret skal jo være i en solid rygsæk, og her har jeg valgt Kajka 100 L fra Fjallraven. Det er en lidt stor og tung sæk, men jeg har valgt at bruge den fordi jeg vil være sikker på at den holder hele vejen og ikke pludselig sprækker pga. jeg er lidt hård ved den.

 

Bukser

Mine bukser er fra Tierra og har en god solid struktur samtidig med er de lette og luftige. Langs begge ben er der mulighed for at lyne ned for at få luft ind, og det er en rigtig fed løsning.

 

Crocs

Når jeg er i TB og mine sko er sat til tørre i solen, så er det fedt at kunne springe i noget andet for en stund. Her bruger jeg de klassiske Crocs ;)

De vejer ikke meget, og har virkelig været brugt meget på denne tur f.eks til vandpassage, badetur osv.

Drikkedunk

Jeg har kun èn drikkedunk med på vandre-delen og den er sjældent fyldt op i længere tid, idet der er rigtig god mulighed for at påfylde overalt heroppe via de løbende elve.

Nalgene er kendt for sin store holdbarhed og jeg takker Mobilefit for udstyret.

 

Sko

Mit fodtøj er utroligt vigtigt, idet jeg ikke kommer nogle steder med smadrede fødder. Derfor har jeg valgt Alfa sko som laver nogle af de bedste sko / støvler i hele verden. I starten af vandre-delen brugte jeg Alfa skistøvler hvorefter jeg overgik til Alfa vandresko.

 

Sovepose

Soveposen er Sarek Two seasons fra Fjallraven, og den har hidtil været varm nok til turen. Selv under de lidt koldere forhold i starten var den helt perfekt, og nu bruger jeg den bare mere som dyne når det er varmt i vejret.

Medic - pose

Medic-pose indeholder plaster, vabelplaster, sportstape, strækbind, forskellige smertestillende piller, negleklipper, kanyler osv.

 

Maden

Min daglige mad består af morgenmaden som er en pose med havregryn, rosiner, chokolade, sukker og mælkepulver fra Isis.

Til frokost eller i løbet af dagen spiser jeg 2 energibare fra Maxim.

Til aftensmad spiser jeg en pakke frysetørrede fra Real Turmat, og her må jeg sige det er det bedste frysetørrede mad som findet på markedet.

 

Rygsæk cover

Som cover til min rygsæk bruger jeg et overtræk fra Fjallraven.

 

Telt

Mit telt er Fjallravens Abisko Lightweight 2, og det er helt bevidst jeg har valgt et to-mandstelt selvom det kun er mig der skal være i det. Det er fedt at have lidt ekstra plads når jeg skal sidde og skrive på min hjemmeside, rode med grej, spise osv.

Liggeunderlag

Mit liggeunderlag er fra Mountain Equitment og har en god stor overflade og holdbarhed.

 

Køkken

I min “køkken-pakke” finder vi gas, brænder, kogekrus, krydderi, bestik, tændmiddel, kaffe og foldekop. 

Under turen spiser jeg frysetørrede mad som kun kræver man tilsætter varmt vand, og derfor har jeg ikke brug for en større “koge-pakke”. Mit udstyr fra Primus er helt perfekt til mine behov og jeg kan kun rose deres udstyr.

 

Tøj - pose

Tøj-posen indeholder forskellige beklædninger som jeg bruger hvis mit vandretøj f.eks er vådt efter dagens vandre-tur. Jeg medbringer løbebukser fra Ollerup Upgrade, langærmet undertrøje fra Devold, løbejakke som bliver brugt når det blæser lidt , ekstra underbukser fra Devold, hue fra Tierra, ekstra sokker fra Alfa sko og en skjorte fra Tierra.

 

Regntøj

Som regnjakke og regnbukser bruger jeg Tierra. 

Det er et super lækkert produkt som ikke vejer meget, men alligevel har en virkelig god holdbarhed.

Kabel - posen

Under min tur har jeg en del forskelligt elektronisk udstyr med, og alle disse effekter kræver strøm via kabler osv. 

 

Navigation

Når jeg vandrer rundt heroppe bruger jeg kort og kompas, men har dog også gps enheder med.

De fysiske kort er 2 cm vandrekort i forholdende 1:50.000 eller 1:100.000, som alle kommer fra nordisk korthandel i København.

Min gps er en Garmin 64st, men den er dog endnu ikke blevet brugt.

Derudover har jeg en spot 3 gsp som er min lille sikkerhedsline under turen. Den kan ikke vise vej som sådan, men den kan bla. sende min daglige position til min hjemmeside, og så har den også en SOS funktion som kan benyttes hvis jeg kommer i alvorlige problemer. Trykker jeg på SOS knappen vil der blive sendt et signal til SPOT i USA, som efterfølgende vil kontakte de Norske myndigheder for at iværksætte en redning.

Desuden ligger min Petzel-pandelampe i samme “navigations-lomme”.

Elektronisk udstyr

Jeg har medbragt en Mac Air 11” for at kunne udsende mine beretninger under turen. Den er lille og praktisk, og i en tilpas størrelse til at kunne bruges på tur. For at komme på nettet har jeg brugt Telenor mobilt bredbånd via et usb stik. Det virker ok når der endelig er dækning, men det er godt nok sjældent hvor det har kunne bruges. Måske man skulle have brugt “1 Call “ i stedet for ?

For at kunne oplade mit udstyr har jeg også medbragt et solpanel fra Brunton. Dette panel kan oplade forskelligt udstyr, men jeg har dog haft problemer med at kunne oplade min computer idet min “Mac - omformer” har haft lidt problemer.

Min Iphone er der ikke meget at berette om, men dækningen har også her være meget sparsom.

Så har jeg medbragt en Kindle “læse-enhed” som giver mulighed for at have flere tusinde bøger med på tur. Den lades op via USB stik, og holder strøm utroligt længe.

 

Regnslag

Regnslag / Poncho overtræk som benyttes på tidspunkter hvor det småregner under pauser osv. Det er nemt lige at trække over hovedet, og er også meget anvendeligt hvis man lige skal have lidt læ for vinden.

Gopro

Gopro Hero3+ med tilhørende forskellige mounts. 

Det er et lille nemt kamera som har et vandtæt hus, og derfor behøver man ikke pakke det ekstra ind for at beskytte mod det våde element. 

Det tager rigtigt flotte HD film og billedkvaliteten er fantastisk. Man kan få mange forskellige spændende mounts, og dette giver en unik mulighed for at lave “skæve” optagelser og kreative billeder.

Desuden har jeg også et lille Canon Ixus lommekamera med.

 

Det varme lag

Som det “varme lag” bruger jeg Tierra fleece-trøje. 

Typisk vandrer jeg i en tynd uld T-shirt, men når der er pause så skifter jeg hurtigt til den tørre Tierra fleece, for ikke at sidde og blive kold. 

Hygiejne - posen

Tandtråd, tandpasta, tandbørste, myggenet, håndklæde, sæbe, vaseline, ørepropper, læbepromade.

 

Rep - posen

25 m parraline, nål og tråd, multitool, ekstra hoftespænde til rygsækken.

 

Toilet - posen

Toiletpapir og alco-gel.

 
0 kommentar(er)

Kommentar

13 JULI 2014

Store lår og tynde arme

Jeg har nu vandret ca. 700 km med ca. 30 kg i rygsækken, og må sige at mine lår er ved at være godt spændte. 

Jeg har ikke rigtigt brugt overkroppen / mine arme i 2 måneder nu, så jeg er begyndt at lave forskellige træningsøvelser om aftenen for at bane nervevejene til Kajak-delen på 1000 km. 

Jeg er meget bevidst om, at min krop skal tilvendes til den kommende kajak-tur, og muskler, sener og led lige skal have lov til at følge med. Det er derfor vigtigt at jeg starter roligt ud når jeg skal påbegynde turen i kajakken, og for alt i verden undgår en skade pga. overbelastning.

Jeg er stadigvæk godt med i min tur-plan, og er faktisk hele 14 dage foran lige pt. Så derfor er min kajak-del rykket lidt frem i forhold til den oprindelige plan, idet jeg tror det er en god ide at have lidt ekstra tid på vandet, da der hurtigt kan opstå dage hvor jeg bliver vejrfast pga. dårligt vejr osv.

På kajak-delen får jeg besøg af en ven der hedder Martin, og det er også ham der kommer med kajakkerne og udstyret til Skogrand Campingplads hvor vi starter ud. Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme ud til kysten og mærke havet, og ikke mindst få brugt mine armene / overkrop lidt igen.

Jeg har valgt at holde hviledag her ved Innerdalshytta, og ikke mindst få ladet mit udstyr op osv. I morgen går turen så videre forbi Kårvatn.

2 kommentar(er)

Kommentar

2014.07.24 Skrevet af Sonny Christiansen
Altid hyggelig med " Danske " besøk i Innerdalen,når det så tillikemed er en " TØF " danske blir det jo ikke mindre hyggelig av.
Drar selv på tur i morgen som jeg fortalte dig så kanske vi ses på veien,havde veret fint og haft dit tlf.nr.. hilsen fra Sonny

PS.ønsker dig en fortsat flot tur
2014.07.15 Skrevet af søsser.
hold kæ... hvor jeg nyder at følge med... bruger det som godnat historie. Du er super sej også dem som du har med. Mange tanker fra din søster.

12 JULI 2014

Stejl opstigning

Efter at jeg blev alene i går, var min plan egentlig at ligge i TP nær Erikshytta. Men efter som vejret ville byde på ca. 30 graders varme, så tænkte jeg det ville være smartest at tager en del af opstigningen om aftenen.

Det blev til 3 timers opstigning og jeg må sige det hidtil har været det hårdeste stykke jeg endnu har gået på denne tur. Det blev nu heller ikke meget nemmere af at jeg netop havde fyldt 10 dages proviant i sækken som lå på ca 30 kg, og vejret stadigt var meget “lummert”.

Men jeg kom op på et flot og fladt stykke jord, og kunne efterfølgende bogstaveligt talt vride alt mit tøj for sved.

Varm dag igen

Min sene vandring gjorde at kroppen ikke rigtigt kunne falde ned, så det endte med jeg først kunne sove omkring kl 2 i nat.

Her i morges vågnede jeg til hovedpine og et alt for varmt telt, stod straks op og gik hen til den brusende elv som jeg havde lagt mig ved siden af. Ved elven fik jeg drukket og plasket noget koldt vand i hovedet.

Solen var allerede i gang med at skrue temperaturen op imod de 30 grader igen, så jeg var rigtig glad for at jeg i går havde taget den værste stigning.

Efterfølgende spiste jeg morgenmad, pakkede grejerne og startede på dagens vandring som igen har været utrolig smuk.

Møder en lands-mand

For kort tid siden ankom jeg til Innerdalshytta hvor jeg sidder og skriver nu, og det er en DNT fjeld-station med mulighed for at købe mad, søde sager osv.

Da jeg ankom stod der en mand i døren og gloede på mig, hvorefter jeg sagde: Hejsa, går det godt. 

Han svarede på Dansk: Ja det går da rigtigt fint, og det viste sig så at han var Dansker ;)

Han spurgte ind til min vandring, og jeg fortalte om min tur hvorefter han sagde: Skal du ha øl…Det viste sig han arbejdede her, og kort tid efter stod jeg med en stor fadøl og efterfølgende fri “vaffel/kaffe-bar” ;) 

Jeg kan derfor kun sige tusind tak for den store gæstfrihed jeg har mødt her på Innerdalshytta, og kan på det varmeste anbefale et besøg på dette flotte og gæstfrie sted.

 

 

Et godt skral

Netop som jeg kom indenfor begyndte det at tordne voldsomt derude, og det er nu det vildeste regnvejr. For 2 min siden slog lynet ned i et træ der står lige ude foran bygningen, så man må sgu sige det er tæt på.

Jeg føler mig igen utrolig heldig med vejret, for jeg har endnu ikke være ude i “vildmarken” når vejrguderne har vist tænder.

Jeg afventer lige og ser hvordan vejret arter sig, for ellers tror jeg sgu det er ved at være tid til en hviledag. 

Men planen er at lave TP lige i nærheden, og så tager jeg en beslutning i morgen.

0 kommentar(er)

Kommentar

11 JULI 2014

Sidste dag med besøg

Vi vågnede alle i morges til en ulidelig varme i teltene, så det var hurtigt op og afsted igen. 

Dagen har budt på 30 graders varme, og den vildeste nedstigning ned mod Erikshytta, og stedet hvor de andres bil var. Lige nu er Jimmy og René gået i bad ved en nærliggende svømmehal, imens jeg sidder her og opdaterer min side. ( for endelig er der ok net )

Herefter skal vi spise noget aftensmad sammen, hvorefter de kører tilbage til Dk og jeg igen bliver alene.

Det har været nogle fantastiske dage vi har haft sammen, og fedt de fik set Norge fra den smukkeste side.

Tak for denne gang drenge, og kom godt hjem ;)

Her i aften ligger jeg mig i telt nær Erikshytta, og i morgen står den på en voldsom opstigning for igen at komme op i fjeldet.

2 kommentar(er)

Kommentar

2014.07.13 Skrevet af Treo
Hey sømand, det klæder dig med skæget :) flot nordisk fyr er du jo. :) keep up the Work.. ++++++++
2014.07.11 Skrevet af Janne Bruseth
Hei. Jeg har akkurat møtt deg idet du starter oppstigningen fra Fahle og opp mot Giklingdalen og videre innover mot Innerdalen. Og jeg må si jeg er imponert over prosjektet ditt. Jeg ønsker deg all mulig hell og lykke på turen og håper du får fint vær og at folk tar godt i mot deg der du kommer.

10 JULI 2014

Hygge på Vangshaugen

Vi kom i dag til Vangshaugen hvor den stod på god mad, kaffe og hygge. 

Senere gik vi videre mod Eiriksvollen, da det er her vi skal ende i morgen og hvor Jimmy og Renès bil holder.

Det har igen været en fantastisk dag hvor vi har vandret i 25-30 graders varme. 

Vi ankommer som sagt til Eiriksvollen i morgen, og der har jeg så mit næste depot med mad.

Jeg regner med at medbringe 10 dages proviant i rygsækken, og så er det ellers ved at være omkring  den tid hvor vandre-delen slutter og kajak-delen starter, men meget mere om dette senere.

Der har ikke været net i flere dage, så jeg håber derfor at kunne få noget dækning i morgen så mine sidste dages opdateringer kan blive sendt afsted.

 

0 kommentar(er)

Kommentar

9 JULI 2014

Bedring af "de gamles" skader

Fantastisk morgen til synet af den smukke sø og næsten skyfri himmel. 

Dagen er gået godt, og vi har fået rykket os til endnu en fedt område men brusende elve og høje fjelde.

Renés knæ gjorde stadig ondt i morges, men efter et par piller var han flyvende igen og dagen forløb fint. 

Jimmys ryg blev også bedre i løbet af dagen, så det er godt de begge stadigvæk kan følge med.

Vi kom bla. forbi Raubergshytta, og der tog vi en god lang eftermiddagspause, hvorefter vi fortsatte til det TP hvor vi ligger nu.

I morgen går turen videre ned mod Vangshaugen og derefter videre til et TP.

 

Det skal lige siges, at når jeg beskriver disse navne som f.eks Vangshaugen, så er det DNT hytter jeg mener. Du kan som læser derfor nemt se hvor ruten går forbi ved at tjekke de forskellige hytter på www.ut.no

 

Hytterne er ment som pejle-mærker, og derfor en måde at “overholde” min egen lille turplan.

 

 
0 kommentar(er)

Kommentar

8 JULI 2014

Skader på turen

Vi vågnede i morges til dukkede telte og et mygge-helvede uden lige, idet vinden havde lagt sig og de små svin havde søgt ly i de varme telt-omgivelser.

Skyerne hang endnu tungt over landskabet, men der var heldigvis god sigt og opklaring på vej.

Da morgenmaden var inhaleret fik vi spændt støvler på, og efterfølgende tog vi retning mod Raubergshytta. 

Dagen startede på fast grusvej, og efter som Renè havde fået en “god” vabel i går, ja så var det en fin start for hans halv-ømme pote.

Dagen er gået godt, og vi har oplevet et flot og storslående landskab med forskellige op og ned-stigninger, som desværre også har påvirket Renès ene knæ. Han fik her til aften problemer med det højre knæ, men dog ikke værre end det stadig går an, tror han.

Avvvv har Jimmy netop sagt højlydt…I skrivende stund har han ligget og slappet af, hvorefter han skulle rejse sig. Det har så resulteret i et “hold-i ryggen”, og nu står Renè så og leger sygepasser ;)

Haha, ja det er sku hårdt for de “nye” at komme med på tur, men mon ikke de når at “komme sig” til i morgen ;)

Lige nu har vi slået lejr nær en stor flot fjeld-sø, og Jimmy og jeg har netop været en tur ude at bade. Vandet er is-koldt, men det giver en god friskhed når man først lige får det gjort, så det er super lækkert.

Efterfølgende stod den på kaffe-mik og filosofering over dagens input.

I morgen fortsætter vi mod Raubergshytta, og regner med at kunne holde et længere hvil der, inden turen derfra går mod Vangshaugen.

Der er ingen net her i dette område, så disse beretninger kan desværre først blive sendt når der er noget dækning. 

Men indtil da har jeg nok strøm på min computer til at kunne nedskrive dagens indtryk, hvorefter det hele så må blive sendt når forholdene er til det.

0 kommentar(er)

Kommentar

6 - 7 JULI 2014

Afsted mod fjeldet

Vi vågnede i Bjørli til en overskyet og blæsende dag, men der var dog heldigvis ingen regn i sigte. 

Efter morgenmaden fik vi pakket grejerne, sagt pænt farvel til Henning,

( ham der havde givet mig lov til at overnatte gratis) og så gik kursen ellers mod fjeldet.

Vi startede dagen ud med en solid opstigning, og efter et par timer var vi nået til “høj-fjeldet” hvor udsynet var fantastisk og smukt.

Timerne gik, og vi fik stille og roligt tilbagelagt den ene kilometer efter den anden, og fik da også holdt en del små pauser så de to “nye” kunne få rettet deres udstyr til.

Hele dage har der været store tunge skyer over os, men regnen kom dog heldigvis aldrig rigtigt i udbrud. 

Men vinden tog til om eftermiddagen, og oppe på det åbne fjeld kom der virkelig tryk på.

Blæsten kom

Sent om eftermiddagen kom vi til en flot og lang sø, hvor der stod en gammel sten-hule / hus, og her valgte vi at lave vores TP.

Sten-hulen var åben, og der var faktisk plads til overnatning på nogle gamle bænke. 

Men nu ligger det jo sådan, at Jimmy og Renè er verdensmestre i at snorke når de sover, så valget faldt hurtigt på at jeg sov i stenhulen, og de to “nye” slog deres telt op.

 

 

Vinden tog til, men heldigvis kunne vi alle tre sidde inde i stenhulen og spise vores aftensmad, spille kort og få en lille Kaffe-Baily. 

Sent på aftenen hoppede vi i poserne, og havde set frem til en velfortjent søvn. Men blæsten tog til, og man skulle næsten tro hele dalen var ved at blive revet op med sten og rødder.

Dårlig søvn til alle

Jeg selv sov jo i stenhulen, men lå hele natten og vendte og drejede mig idet jeg ikke kunne falde i søvn pga. vinden som rev og flåede i taget. Det endte med jeg stort set ikke fik lukket et øje hele natten og valgte at stå op kl 0800, hvorefter jeg gik ud for at se på vejret.

Jimmy stod allerede derude idet han heller ikke kunne sove i stormvejret, og Renè lå stadigvæk i det næsten flad-blæste telt. Det viste sig de heller ikke havde sovet meget i løbet af natten, så vi var alle i samme båd her til morgen.

Efter morgenmaden fik vi igen pakket udstyret, og efterfølgende startede dagens rute mod Aursjøhytta. Det blæste stadig ret meget, men det blev dog lidt bedre midt på dagen.

Vi har i dag vandret 18 km, og der har stort set været tunge skyer over os hele dagen, og kun med en smule regn.

Her til aften er vi ankommet til Aursjøhytta hvor vi nu sidder og drikker en kop velfortjent kaffe. 

Lige efter vores ankomst startede regnvejret, og det hele er faktisk lukket fuldstændigt til nu og sigten er pt. nede på omkring 20 meter.

Her senere stiller vi vores telte op, og så håber vi på en mere rolig nat i forholdt til i går, så vi alle kan få sovet lidt igennem. I morgen går turen så mod Raubergshytta, og vi håber på flot vejr.

 
0 kommentar(er)

Kommentar

5 JULI 2014

Besøg fra Danmark

I dag blev jeg vækket af Jimmy og Renè som ankom til Bjørli lidt tidligere end beregnet. De havde kørt igennem hele natten, og var derfor allerede her oppe ved 9 tiden i morges. ( ja jeg havde nu planlagt at sove max længe ;)

Det er dejligt at få lidt besøg fra DK, og jeg er helt sikker på der venter nogle gode dage foran os. Men dog er der varslet en del regn i morgen, så nu må vi se hvordan det hele kommer til at se ud.

Efter lidt morgenmad fik vi pakket udstyret om, hvorefter Jimmy og Renè kørte op til det område hvor de vil springe fra igen. Her parkerede de bilen, hvorefter de ville prøve at blaffe tilbage her til Bjørli. Men der var åbenbart ikke det store held til at blive taget op, så det endte med de fandt en Bus, og efterfølgende fik de et lift de sidste 50 km tilbage her til.

Imens de to andre var på “blaffe- tur” fik jeg slået græs her på Campingpladsen, som tak for lån af hytte og god behandling.

Her til aften fik vi grillet bøffer og hygget os, og nu er vi så ved at gå til ro i vores lille hytte, idet de to fynboer har haft en lang nat / dag.

29 JUNI - 4 JULI 2014

Endelig net-dækning igen

Så kom der endelig net-dækning og strøm.

Jeg forlod Sota Sæter med retning mod Pollfoss - Torsbu - Pyttbua, og er nu ankommet til Bjorli.

Det har igen været noget utrolige smukke dage, og jeg har igen været heldig med vejret. 

Dog har der været lidt regn et par gange, men det har kun været i korte perioder og som regel når jeg lå i teltet.

 

Gang i elven

Da jeg gik fra Torsbu mod Pyttbua, var der mulighed for at komme over en bred og brusende elv ved at benytte en udlagt bro-overgang. 

Dette krævede at jeg lige gik en kilometer i modsat retning af hvad jeg skulle, så min tanke var, at der nok skulle komme et sted længere nede af elven hvor jeg kunne komme over.

Jeg fortsatte derfor min rute mens jeg kiggede efter et egnet sted til at kunne komme over, men elven blev bare vildere og vildere, og for den sags skyld også bredere og dybere.

Efter nogle timer hvor jeg havde vadet i krat, buske og vand til anklerne kom jeg til endnu en brusende elv, som kom løbende oppe fra fjeldet. 

Pis…På den måde var jeg fanget mellem de to elve og blev nu nødt til at komme over, for ellers kunne jeg jo lige så godt gå hele vejen tilbage til den udlagte bro-overgang.

Lidt længere tilbage var der et par steder hvor jeg kunne se mindre strøm og dybde, så jeg valgte derfor at gå lidt tilbage og give det et forsøg. 

Jeg fandt et egnet sted, dog med tankerne på det kunne gå grueligt galt hvis jeg skulle falde ude i elven.

I så fald ville jeg blive revet ad helvede til, og formentlig ikke vågne igen.

Med min 30 kg rygsæk havde jeg god vægt på fødderne, og kunne også bruge mine ski/vandrestave til at støtte mig til. 

Det var en passage på ca 15 m, men det tog flere minutter at kommer over på den anden side, idet jeg gik i til livet og måtte tage meget små og kontrollerede skridt.

Men jeg kom helskindet over på den modsatte side, og kunne efterfølgende vride bukserne og fortsætte min rute. 

Redningsaktion i fjeldet

Jeg var på vej ned fra fjeldet, og derfor gik ruten ud på en lille grusvej som snoede sig ned mod hovedvejen til Bjorli.

Jeg kom til et T-kryds hvor jeg skulle dreje til venstre, men så stod der pludselig en ambulance og en rednings- helikopter, samt en lille samling af folk. Jeg skulle i den retning, så jeg gik hen for at høre hvad der var sket.

Men da jeg kom tættere på kunne jeg godt fornemme en del af personerne var meget påvirket af situationen, og derfor valgte jeg ikke at spørge ind til hændelsen. 

 

Jeg fik øjenkontakt men en ældre bedrøvet dame og gav et lille nik som symbol på min medfølelse. Nogle minutter efter lettede helikopteren, og ambulancen kørte roligt ned ad den snørklede grusvej.

 
Skriv en tekst her

Ulven kommer

Senere på min vej mod Bjorli, mødte jeg en mand som sad i sin bil med en kikkert. 

Jeg sagde pænt hej til ham, og kort efter var vi kommet i snak.

Han fortalte mig der havde være en melding om morgenen, om at der var set Ulv i området og han var derfor oppe for at tælle sine Får.

Jeg spurgte mere ind til ulven, men han vidste ikke mere end den var set i dette område, og at det var til skade for hans dyr. 

Sidste år havde Ulve nappet 22 Lam, så det var en kedelig situation hvis det skulle ske igen. 

Han mente dog ikke det var en flok, men bare en enlig strejfer som var på gennemløb i fjeldet. 

Han fortalte også at når der blev spottet Ulve i området, så havde de en sms-kæde som varslede om situationen.

Jeg fortalte ham med et smil, at jeg godt havde mærket noget puslen ved mit telt om natten..

Han grinede og sagde : Neiiiii det tror jeg nu ikke ;)

Jeg ønskede ham god Ulve-jagt og fortsatte min vej mod Bjorli.

Ankomst til Bjørli

Jeg ankom i går til Bjorli hvor jeg befinder mig nu. 

Bjørli er en lille flække, men der er dog fine muligheder i dette område, idet der er flere Hoteller, campingpladser, indkøbscentre, tank osv.

Desuden er der gode muligheder for at starte sine fjeldture herfra, idet man er lige midt i den storslåede Norske natur.

Efter jeg havde købt en cola på tanktstationen begyndte jeg at se efter et sted hvor jeg kunne stille mit telt op.

Der var flere muligheder, og jeg tænkte det nok ville være bedst at gå en smule op i fjeldet og lave TP. 

Men så fandt jeg Bjorli Camping som ligger helt centralt lige overfor indkøbsmuligheder, og så ville der også være mulighed for at oplade mine elektroniske dimser.

Jeg tog kontakt til campingpladsen, og det viste sig faktisk der arbejdede en Dansker ved navn Henning. 

Henning er en glad mand som arbejder heroppe på 3. sæson, og om vinteren er han ski-instruktør på pisten.

Bjørli har nemlig også en fed ski-pist og vi fik derfor en en god snak omkring ski, pistsystemet, udstyr osv.

Det hele endte med at Henning inviterede på aftensmad og et glas rødvin, og efterfølgende blev vi enige om at jeg skal komme herop til vinter og teste deres ski-muligheder. 

Som aftenen skred frem blev vi enige om jeg kunne benytte en af campingpladsens hytter, og derved få styr på mit grej, oplade mine dimser osv.

Til gengæld lovede jeg at give en lille kommentar omkring campingpladsen her på min side.

 

Bjørli Camling - retro på den fede måde

Campingpladsen er et lille hyggeligt sted med plads til alle, og du kan enten leje hytter, sætte eget telt op eller komme med campingvognen.

Det er et ældre bygnings-udtryk som møder den besøgende, men der er alt hvad der skal være for at få et behageligt ophold.

Typisk så kommer folk og bor en dag eller to, hvorefter de drager videre eller på tur i fjeldet. 

Men der er også fastlæggere som har deres rullende bolig stående hele året.

Stedet er utroligt smukt , og det ligger perfekt i forhold til indkøbsmuligheder og transport. 

Togstationen ligger få minutters gang fra campingpladsen, og det er nemt at komme hertil fra f.eks Oslo.

Jeg må sige, at jeg virkelig også ser frem til at opleve dette sted til vinter og glæder mig rigtigt meget til at prøve Bjorli-pisten når sneen dækker landskabet.

Skulle du have mulighed for at komme på disse kanter, så syntes jeg bestemt Bjorli Camping er et besøg værd ;)

 
http://www.bjorlicamping.no

Venter på Jimmy og Renè

Jeg venter nu på  besøg fra DK, idet to venner ankommer her til Bjorli i morgen aften. 

Det er Jimmy og Renè som kommer og går med i 5-6 dage, og nej, det er IKKE det jyske Børneband fra 90èrne  ;)

Det bliver fedt med lidt besøg i fjeldet, og nu håber jeg bare på at vejret fortsat viser sig fra sin gode side.

Så lige nu har jeg derfor ventedage inden turen igen fortsætter mod Nordkap, og jeg tænker det måske kunne være passende med en vask.

 

Jeg var i bad to gange i sidste måned, så det må næsten være tid igen ;)

 

3 kommentar(er)

Kommentar

2014.07.09 Skrevet af Nørdmand..
Som dine bilder selv sier, så heter det BjOrli.... God tur videre.
2014.07.06 Skrevet af Lene Margrethe Hansen
En stor hilsen til I tre seje gutter - Jan, René og Jimmi - håber, I får en kanon-god tur, smæk-fyldt med store og små oplevelser. Jan, det er meget spændende at følge din færd på langs af Norge, sikke en tur, og du tager fantastiske billeder. Pas godt på drengene og på dig selv! Mange hilsner fra (faster)Lene
2014.07.04 Skrevet af Leif Larsen
Godt at høre fra dig igen min dreng. Det bliver fedt med lidt selvskab. Vi ønsker jer nogle rå-hyggelige dage sammen Vi er ved at planlægge "Søskende-fest d. 12-7 Kører til Tyskland og handler på Mandag Har købt Partytelt som vi skal ha` sat op, ku` godt bruge dig til at gi` en hånd med!!.Kh Mor og Far

27 - 28 JUNI 2014

Sota Sæter og hviledag

I går forlod jeg Nørdstedalsæter med to ski / vandrestave igen, idet en flink mand havde nogle glemte liggende. 

Så han fik min den ene, og jeg fik to af samme type igen.

Dagen i går blev til en 8 timers vandretur med en del udfordringer i vanskeligt terræn, hvor store dele af ruten stod på at skulle springe fra den ene store sten til den anden. 

Målet var Sota Sæter som ligger i 770 meters højde, så jeg havde til slut en meget lang nedstigning fra knap 1700 meters højde.

Sota Sæter er en del af DNT-Oslo, og jeg må sige det hidtil er den hyggeligste og skønneste “DNT-station” jeg er kommet til.

Der er en hovedbygning hvor der bliver lavet mad til gæsterne, og så er der ellers mulighed for at leje sig ind i hytterne som ligger i en vifte omkring.

De små hytter er lavet med græs på taget og ligner faktisk små huler med et rustikt udtryk.

Jeg er jo så heldig at DNT-Oslo har støttet mit projekt med “fri” overnatning i deres hytter, så dette er selvfølgelig noget jeg benytter mig af når muligheden har meldt sig.

Jeg har prøvet lidt forskellige DNT-hytter under min tur, men må sige at Sota Sæter ganske klart er et besøg værd for alle, og jeg vil helt sikkert komme igen en dag ;)

I går mødte jeg et Norsk ægtepar som også var på besøg her ved Sota Sæter, og vi fik bla. en rigtig hyggelig snak om mit projekt og deres nye vovse de havde med. 

Manden gav mig øl idet de mente mit projekt var utroligt spændende, og jeg måtte jo have brug for lidt ekstra kalorier.

Jeg siger endnu engang mange tak for jeres selskab, da jeg ved i læser med her ;)

I dag lørdag d. 28 har jeg holdt hviledag her på Sota Sæter, og dagen er bla. gået med at sove længe, redigere lidt film og billeder.

I Lesjaskog skal jeg møde to venner som vil gå med i 5-6 dage, så det bliver rigtigt hyggeligt med besøg.

 
1 kommentar(er)

Kommentar

2014.06.30 Skrevet af Inger Skive
Hej!
Jeg følger med interesse og spænding din rejse nordpå. Jeg kan mærke den kølige luft når bjergene med sne toner frem. Selv færdes jeg ude med akvarelblokken og hund. Og til august går det tal Abisko i den svenske del af Lapland sammen med mand og hund.
Fortsat rigtig god tur!
Venlig hilsen
Inger Skive

26 JUNI 2014

Luft-guitar i 1768 meters højde

Jeg vågnede op ved Stølsdalen til en smuk, smuk morgen. 

 

Turen i dag har stået på en god portion højdemeter idet jeg startede i 800 meters højde, og efterfølgende skulle over en top i 1768 meters højde. 

Dagen er derfor gået med opstigning og har flere gange måtte vade i sne til knæene. 

MP3 afspilleren stod på D-A-D, og da jeg nåede toppen blev det da også til en lille solo på luft-guitar/ vandrestav.

 

Jeg er super heldig med vejret i denne tid, for der har ikke rigtigt være “dårligt” vejr endnu. Spørgsmålet er jo så bare hvornår det vender ?

yr.no havde egentligt lovet noget regn i morgen, men det skulle heldigvis være trukket tilbage igen. Så jeg håber på endnu en skøn dag når jeg sætter kursen mod Nørdstedalseter ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

25 JUNI 2014

Staven brækkede

Jeg vågnede i morges til en fantastisk udsigt fra teltet, og måtte da også lige sidde i morgensolen lidt ekstra tid og nyde kaffen.

 

Dagen har stået på en del opstigning idet jeg skulle mod DNT-hytten “Stølsdalen”. 

Endnu et fantastisk vejr og betagende landskab, men dog en del udfordringer i stejle nedstigninger.

 

  

På et tidspunkt skulle jeg ned igennem et smalt stykke med et vandfald på den ene side, og sne-broer på den anden siden.

En af disse sne-broer brækkede under mig, og efterfølgende røg jeg på røv og albuer ned ad en lille skrænt.

Jeg prøvede at stoppe faldet med min ene ski/vandrestav, men det gjorde bare at den brækkede to steder og efterfølgende forsvandt ned i en klippe-sprække.

Heldigvis var der nok med sne under mig, så jeg nåede ikke at ramme klipperne hårdt og slap derfor billigt.

Men den ene stav brækkede og derfor render jeg nu rundt med en ski/vandrestav.

 
0 kommentar(er)

Kommentar

24 JUNI 2014

Heldig bølge

Dagen i går kræver faktisk lige en ekstra bemærkning syntes jeg.

Da jeg kom til den omtalte hytte “Skogadalsbøen”, var det jo meningen at den skulle være lukket og kun åben for selvbetjening.

Men da jeg kom derned var der en mand og en dame som var i fuld gang med at gøre området klar til åbningen på Fredag.

Det er disse to som står for driften af hytten når den åbner for turister osv.

Den selvbetjente hytte-del var lige blevet lakeret, så de tilbød mig derfor at sove inde i et fint lille rum med senge osv.

Jeg takkede mange gange, og fik efterfølgende bestilt mad og drikke som jeg skulle betale her til morgen.

I morges fik jeg spist min morgenmad og skulle derefter betale min regning for aftenen før. 

Men også her lyste det med Norsk gæstfrihed, for de fortalte at det var på husets regning og en lille gave til mit projekt.

Igen fik jeg understreget at jeg er inde i en meget heldig bølge for tiden.

Om morgenen var der sprunget et vandrør i et af husene på fjeldstationen, og manden kunne desværre ikke reparerer det selv. 

Så han fik kontaktet en Helikopter som så ville komme ud med en VVS-mand til at fikse problemet. 

Det koster så lige 15.000 NKR i timen at få sådan en ud, men der var jo ikke andet at gøre i sådan en situation, fortalte manden.

Jeg forlod derefter de rare mennesker, og drog ud i fjeldet med kurs mod Turtagrø hvor jeg befinder mig nu.

 

Hyrdedreng med AK 47

Dagen har været fantastisk, og jeg har endnu engang haft vejret med mig. Hele dagen har jeg kunne vandre i T-shirt, og der har være fin mulighed for at holde nogle gode pauser i solen.

På et tidspunkt sad jeg og gnaskede i en elgpølse som jeg havde købt i Tyinkrysset, til den utrolige pris af 155 kr.

Og ja, jeg ved hvad du tænker… men den var altså med blåbær, og så gik der rygter om at elgen var fra en meget fornem familie ;)

Men der sad jeg i solen, og kun en klukken fra det nærtliggende vandløb kunne svagt høres. 

Men pludselig blev roen brudt af en svag brummen, og efterfølgende kom der et brag/ sprængning fra de nærliggende fjelde, og en Helikopter kom op over bjergtoppen. 

Dette gjorde at en flok Får fik stress, og dermed væltede ned af fjeldsiden i et larmende “mææææææææ”.

Så manglede der vist bare en hyrdedreng med en AK 47èr, for at fuldende billedet ;)

Få minutter efter var der igen stilhed, og hyrdedrengen viste sig dog aldrig.

Besked fra Tyskland

Her til aften har jeg modtaget en mail fra de tyske drenge som Asbjørn og jeg mødte for noget tid siden.

Det var pænt af dem, at sende denne lille hilsen:

 

comment: Hello Jan


We wanted to give you and Asbörn again a big thanks. Below is our story we had the days later after we met:

We had a good rest at Lithlos and then started early to Sandhaug the next morning. We made almost 20km till 12am, but after we were near Besso it became very hard. The Ice of the sea was broken on many places so we didn't walk over it, many rivers came down to the see which we needed to cross and one bridge over to Sandhaug was not built up. So we had similiar situation as you had some days later at your bridge, but our rope was 3-4m short, so we could not transport our bags over the steel rope easily. Frieder managed to do so, but Jan and me decided to just walk through the river. It worked, but of course we were totally wet afterwords, but Sundhaug was close so it was not that bad.
Over the night we dried all our clothes and shoes around the oven, then we started over to Trondsbu and Dyranut. I think we followed your track at some places (we saw 2 sort of foot steps and a dog walking along ^^) The last few 3-4km it rained as much as it could, but we didn't really care. In Dyranut we were lucky to find someone to drive us to Geilo where we booked a cabin there and had one more day off before we left for Oslo and on Saturday we came back to Germany then.

Without your hints and tips I think we wouldn't made it "easy" like we had it. And we also had some time to enjoy. So now we need to work/study again, but we will keep the memory for sure! And you keep on having fun I think!

We wish you all the best, good weather, health and whatever else you need for your next 3 months on tour!
God bless you!

Best regards
Clemens

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.06.24 Skrevet af Leif Larsen
Hej Jan. Go` læsning, fine Tyske gutter, det var meget behageligt at læse!
Du er da godt nok hjertelig velkommen i Norge må jeg sig. Meget venlige mennesker. Skide godt. Fortsat go` rejse, hilsen fra os.

23 JUNI 2014

Hvor var mine ski

Jeg forlod Tyinholmen i morges ved ti tiden efter kro-mutter havde givet en god kop morgen- kaffe. Derefter var retningen mod fjeldet og jeg traskede frisk afsted.

Dagen er gået godt, og jeg må sige der har være stor afveksling i underlaget i dag.

Første del stod på hård grusvej, men senere skal jeg da lige love for vinterfjeldet var kommet tilbage. 

Jeg gik i flere timer på tøsne som flere gange faldt sammen under mig, og dermed gjorde, jeg faldt i “snehuller” til hoften. 

 

Mange gange måtte jeg kaste mig fremover for at undgå at jeg røg dybt ned, for problemet med disse “huller” er, der ofte er sten nedenunder, som foden kan vride sig skævt på. 

Det skete heldigvis ikke i dag, men jeg nåede dog flere gange at banke mine knæ ned i spidse sten som lå under overfladen.

I flere timer var jeg helt nede på en march-hastighed på 1-2 km/t, og så er der sku lang vej til næste TP.

Men det hele lysnede dog efter nogle timer, og landskabet forvandlede sig pludselig til en tro kopi af Grønland om sommeren.

Det er virkeligt flot med disse kontraster, og skiftende udfordringer.

Jeg er nu kommet til Skogadalsbøen, og har netop inhaleret to liter vand og en pakke chokoladekiks.

Mine sko blev som altid gennemblødte efter godt en time, så nu står de og lufttørre til i morgen mens jeg sidder i mine “alt for lækre Crocs”.

Der er vist noget med Sankt Hans i aften, så i den anledning vil jeg futte en hel pakke tændstikker af og nynne midsommervisen ;)

 
1 kommentar(er)

Kommentar

2014.06.23 Skrevet af Leif Larsen
Vi nynner med Jan! Pas på dig selv!

22 JUNI 2014

Stor gæstfrihed

Så kom jeg videre fra Tyinkrysset og ud mod Tyinholmen Høyfjellsstue, som er en stor privat fjeldstation. Vejen herud var på flad grus-vej langs Tyin-vatnet, så der var ikke meget navigation eller udfordringer i denne dagstur.

Da jeg kom til Tyinholmen ville jeg lige stikke hovedet ind for at få en kop kaffe, og efterfølgende fortsætte nogle hundrede meter for at finde et godt TP.

Men kaffen førte til vafler, vaflerne førte til aftensmad, aftensmaden førte til en hyggelig snak med kvinden som ejer biksen, og efterfølgende endte det med jeg fik tilbudt gratis overnatning.

Dette tilbud kan man selvfølgelig ikke sige nej til, så jeg takkede mange gange ja for hendes gæstfrihed.

Efterfølgende fik jeg så at vide at al maden var på deres regning, og at det var en lille gave fra Tyinholmen. Derfor sidder jeg nu i “min” egen lille hytte ,og glæder mig over at der er så søde og imødekommende mennesker her i Norge.

Endnu engang mange tak for jeres gæstfrihed her på Tyinholmen ;)

I morgen går jeg ind i fjeldet igen, så nu må vi se hvornår næste opdatering kommer.

1 kommentar(er)

Kommentar

2014.06.23 Skrevet af may birkeland
fantastisk.

21 JUNI 2014

Hviledag

Endnu en hviledag, men i morgen er det afsted mod Jotunheimen.

0 kommentar(er)

Kommentar

20 JUNI 2014

Ren afslapning

Der har være hviledag i dag, og jeg kan hermed berette om store mængder indtagelse af kage, kaffe og cola ;)

I går blev jeg inviteret til aftensmad hos Kjell Ivar, ( hans bygninger jeg bruger lige pt. ) og den stod på en klassiker som : Kylling, salat, noget Norsk tilbehør, tre-farvede is og selvfølgelig et par øl med derti-lhørende snaps.

Ellers er dagen gået med afslapning og surf på nettet. I morgen holder jeg endnu en hviledag, hvorefter der vil være afgang mod Jotunheimens smukke fjelde.

0 kommentar(er)

Kommentar

16 - 19 JUNI 2014

Ankomst til Tyinkrysset

Så er der endelig en opdatering igen efter en del dage i fjeldet uden mulighed for internetforbindelse og strøm.

Jeg er nu ankommet til Tyinkrysset, og sidder nu her med en kold øl og poterne oppe ;)

Her har jeg også tidligere sendt et depot op, og  har derfor mulighed for at genforsyne rygsækken med turmad osv.

Hvad er der sket siden sidst ?

Asbjørn tog tidligt afsted d.15 juni da han skulle hjem på arbejde.  

For nogle timer siden fik jeg kontakt til ham via mobilen, og han fortalte hvordan han måtte vandre 2 1/2 time ad landevejen før han endelig fik standset en bil som gav ham et lift. 

Det hele endte med han fik “blaffet” sig til Oslo, og derefter med fly hjem til Dk.

Tak for nogle herlige dage Asbjørn, det er sku altid en fornøjelse at være i dit selskab.

Jeg fortsatte alene og har de sidste par dage være forbi følgende DNT-hytter: 

Kongshelleren - Lungsdalshytta - Bjørdalsbu - Breistølen Fjellstue - Sulebu, og er nu ankommet til Tyinkrysset.

Det har været et fantastisk landskab jeg har oplevet, og jeg må sige, det også har været meget afvekslende.

Mellem Kongshelleren - Lungsdalshytta - Bjørdalsbu savnede jeg helt klart mine ski, for det var som om at sommerfjeldet forvandlede sig til vinterfjeld igen.

I tre dage gik jeg i sne, og det var noget der kostede kræfter da jeg lige sank 10 cm i hver gang jeg tog et skridt.

Min rygsæk vejer ca 27 kg og jeg selv omkring de 100 kg, så det var en tung dreng der skulle vade igennem den bløde og våde sne.

Men omkring Bjørdalsbu var det som om fjeldet ændrede sig igen, og der kom flere og flere områder med mulighed for at gå på græs / sten osv.

Efter en overnatning på Bjørdalsbu stod den på en lang vandring mod Sulebu, og det blev til en dagstur på 34 km. 

Jeg må sku sige det var dejligt at komme til Sulebu , hvorefter jeg kunne tørre udstyr, sko, sokker osv. og få sukker-depoterne fyldt op igen.

Der var via yr.no lovet regn i morgen Fredag, så jeg besluttede mig derfor at tage det lange “træk” for at komme mod Tyin inden det dårlige vejr skulle komme ind.

Turen i dag var ret nem og det gik stort set nedad hele vejen, idet Tyin ligger nede i en lille dal.

Lige nu sidder jeg i en varm stue hos Kjell Iver, og det er min plan at bliver her i 2 dage for lige at hvile kroppen lidt. Kjell Ivar kender jeg fra år tilbage, og det er en fantastisk mulighed til at kunne benytte hans bygninger.

Faktisk er jeg seks dage før min turplan, så det er gået rigtigt godt indtil nu, og jeg kan derfor holde lidt igen med god samvittighed.

Min turplan kan du læse  mere om hvis du trykker på kolonnen “ Ruten”, og dermed også se hvilke punkter jeg kommer forbi. 

Turplanen er for min egen skyld og hjælper mig til at være med i planen, så jeg ikke kommer for langt bagefter i forhold til den samlede tid jeg har sat af til projektet.

Flot dyreliv heroppe

De sidste par dage har jeg set 6 store flokke af vildtrener, mange ryper og to fjeldharer. Det er fantastisk at opleve den Norske natur på så tæt hold, og går man i modvind kan det faktisk lade sig gøre at komme virkelig tæt på dyrene før de spotter en.

Hvad er en DNT-hytte ?

Her på vandre-delen vil du kunne se punkterne som DNT-hytter. 

Disse hytter er opsat af Den Norske Turistforening, og der er 490 hytter fordelt over hele Norge. Imellem disse hytter er der vandreruter, og samlet har DNT 20.000 km vandrestier som kan benyttes af alle.

Det er et fantastisk system og de forskellige hytter ejes og drives af forskellige medlemsforeninger over hele Norge.

 

Der er tre typer hytter:

 

Ubetjente hytter :

Det er en hytte som typisk ikke indeholder noget proviant osv. men der er mulighed for at overnatte.

 

Selvbetjent hytte:

Det er en hytte som indeholder proviant, og man kan via en betalingsordning købe mad osv. Der er mulighed for at overnatte.

 

Betjente hytter:

Det er en hytte som er betjent af personale i åbningstiden, og der er ofte fin mulighed for god mad, et bad, strøm mm.

Der er mulighed for at overnatte.

 

Ønsker du at læse mere om DNT, så vil jeg anbefale at gå ind på denne side : www.turistforeningen.no

Kort og kompas

Når jeg render rundt heroppe, så bruger jeg kort og kompas. 

Dog har jeg også en GPS med som ekstra sikkerhed, men jeg har endnu ikke haft brug for den.

Det giver et godt overblik når man har et fysisk kort i hånden, og det er på denne måde nemt og overskueligt at se hvordan den videre rute bliver.

Alle mine kort er norske 2 cm vandrekort ( 1 : 50.000 ) Disse kort kan du anskaffe dig ved besøge www.scanmaps.dk

De har alt inde for kort over hele verden, og det er en nem måde at komme i gang med sit næste eventyr

0 kommentar(er)

Kommentar

14 JUNI 2014

Sidste dag med besøg

Ingen mennesker:

Asbjørn og jeg vågnede i morges på togstationen i Finse.

Der havde ikke været nogle mennesker, og det kom der iøvrigt heller ikke i løbet af morgenen mens vi var der.

Efter morgenmaden gik turen mod Geiterygghytta hvor vi befinder os i / ved nu. 

Det har endnu engang været en utrolig smuk dag, og de Norske fjelde viser sig virkelig fra sin bedste side i disse dage.

Under vores vandring mødte vi en tysker som skulle i samme retning som os. 

Men enten havde han rigtig mange kilo i rygsækken, eller også gik han bare virkelig langsomt, for vi overhalede ham og har ikke set ham siden. 

Men måske han bare er holdt noget før, eller er gået videre.

Afsted kl 0400:

Asbjørn bliver nødt til at stå op kl 0400 i nat, for at kunne nå ned og fange et tog til Oslo. 

Så i morgen er jeg igen alene på turen, og kommer nok først til at få selskab igen om en måned.

0 kommentar(er)

Kommentar

13 JUNI 2014

Lang dag med udfordringer

Vågnede til regnvejr:

I morges vågnede vi til regnvejr og virkelig dårlig sigt.

Dette var ikke lige hvad vi havde regnet med, men vejrtjenesten YR.NO havde meldt der var opklaring på vej, ca. kl 10:00.

Vi ventede derfor med at gå til kl 09:00, og efter en lille times tid blev det fint vejr igen. 

Dog har det blæst meget det meste af dagen, men det gør skam ikke noget for det giver en ret behagelig kølighed når man går.

Lang dag:

Vi har i dag gået ca. 9 timer og tilbagelagt 28 km i markant uvejsomme områder. 

Allerede efter en halv time var vores sko våde, og vi gik derefter i vand til anklerne det meste af dagen.

Der er vildt vådt og mudret i fjeldet nu, og det er ikke blevet meget bedre af al den regn som kom i går.

Der har været mange “bare pletter” til at kunne gå på i dag, men her de sidste mange timer har vi vadet i sne og slud.

Vores fødder har dog ikke været så kolde trods vand og sne, for når man bare holder sig i gang giver det fint varmen.

Spændende passage:

Her sidst på dagen kom vi til en meget kraftig elv, hvor der egentlig skulle have været en hængebro over. 

Men broen var endnu ikke sat op, og vi måtte derfor tænke nye tanker.

Det endte med jeg kravlede ud på den ene stål-wire og holdt fast med mine hænder, mens jeg “krappede” mig afsted. 

På den måde kunne jeg kravle over på den anden side med en snor, som Asbjørn efterfølgende bandt fast i vores rygsække.

På den måde kom jeg først over, og kunne efterfølgende trække de to store rygsække over på den rigtige side af elven.

Derefter kom Asbjørn over med et stort smil på læben.

Stor skuffelse:

Omkring en times klatretur ankom vi til Finse, som stort set kun er en togstation midt i fjeldet. 

Her kommer der ofte mange turister og påbegynder deres ski-weekend osv. men i dag var der utroligt tomt da vi gik herop, og det syntes vi sgu var lidt underligt fordi der også ligger et Hotel her.

Netop dette Hotel som jeg har sendt proviant, kort osv op til, for nogle måneder siden.

Da vi skulle ind på Hotellet for at hente mine ting, tørre tøj osv. Ja-  så var døren sku låst og der stod at de først åbnede igen d. 3 juli ;(

Pissssss også……

Ikke godt når min mad til de næste 10 dage lå derinde, og jeg manglede jo også mine kort til de næste områder i fjeldet.

Men heldigvis gik der en mand rundt og lignede een som vidste noget om stedet, så jeg tog kontakt og heldigvis kunne han kontakte en fra Hotellet.

Det endte med han kunne låse op til det depot hvor Hotellet`s personale havde sat mine ting, og på den måde har jeg nu alt mit grej til de næste mange dage ;)

Hotellet var jo lukket og vi havde nu egentligt planlagt at tørre tøj osv derinde, så hvad gør man så ?

Heldigvis tilbød den flinke mand, at vi kunne bruge tog-terminalen som tørre-stue og sove-rum hvis vi havde lyst.

Det takkede vi mange gange ja til, og nu sidder vi så her i tog-stationens vente-rum og tørre sko, sokker osv :)

Asbjørn tager med en dag mere end planlagt:

Det var egentlig meningen at Asbjørn skulle springe fra turen her til aften, men han kan lige klemme en dag mere ind, så det er da bare herligt og hyggeligt med hans besøg.

Dårlige muligheder for opladning:

Min Mac lader ikke fra mit sol-panel og jeg aner ikke hvad der er galt ! 

Derfor kan det ske jeg først får sendt mine opdateringer med flere dages mellemrum, idet jeg  må vente til der er mulighed for at tilslutte udstyret til fast strømforsyning. 

Hav en dejlig dag derude ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

12 JUNI 2014

Hviledag

Hviledag:

I dag har vi holdt hviledag, og det er der flere grunde til. 

For det første skal ”stængerne” lige have lidt hvil, og så er det ellers også et rigtigt kedeligt regnvejr i dag.

Så dagen er gået med kortspil, drikke kaffe og lave så lidt som muligt.

0 kommentar(er)

Kommentar

11 JUNI 2014

Kort dag

Norsk kvinde dukkede op:

I går aftes kom der pludselig besøg ved Dyranut-depot. 

Er kvinde begyndte at rende rundt ude på gårdspladsen, og det viste sig at være hende som boede i huset ved siden af værkstedet.

Jeg gik over for at tage kontakt til hende, og hun syntes det var et spændende projekt jeg havde gang i. 

Derfor spurgte hun om vi havde lyst til at få en bedre soveplads end det kolde værksted, og det takkede vi naturligvis ja til.

Det var hende som stod for hytterne ved depotet, men de havde jo egentlig slet ikke åbent endnu. Men alligevel fik vi et hyggeligt lille værelse hvor vi kunne smide os på en madras, og sidde ved et bord og spise.

Det var rigtigt pænt af hende, og vi takkede for den Norske gæstfrihed.

Kort dag:

Vi vågnede i morges til endnu en skøn dag, og efter morgenmaden drog vi atter afsted. 

Vi havde jo smidt ski-udstyret i går, så i dag har den stået på ren vandring til fods. 

Der er stadigvæk sne i fjeldet, men der har været en masse muligheder for at gå på de snefrie steder, og vi mener det var den rigtige beslutning at overgå til vandresko.

Dagen har været ret kort, for vi skulle kun gå ca. 6 km for at komme til Kjeldebu-depot hvor vi befinder os nu.

Kjeldebu-depot er også ejet af DNT - Oslo, og her er der mulighed for at tørre de våde støvler og få varmen.

Lige efter vi ankom til hytten begyndte det at regne ret kraftigt, så man må sige vi har heldet med os indtil videre.

I morgen er der varslet dårligt vejr, så det er planen vi holder en hviledag her i hytten. 

Derefter går turen mod Finse, som er et sted hvor der er et Hotel og en togstation. 

Dette bliver en vandre-dag på ca 10 timer, så det passer fint med lidt hvile til ”stængerne” i morgen.

Lorte internet:

Mit medbragte internet fra norske Telenord funker ikke her, men det gør Asbjørns danske Telenord ? Det giver sku da ingen mening….. ;(

Nå, men sådan er det jo, og jeg må derfor bare vente med opdateringen til jeg kommer til Finse.

Hunden er savnet:

Frøya er savnet som følgesvend, men jeg må tilstå det er gået noget mere glidende i fjeldet i dag uden hende, og jeg er dermed endnu engang blevet bekræftet i at det var den rigtige beslutning jeg tog i går.

 

0 kommentar(er)

Kommentar

10 JUNI 2014

Er man i tvivl, så er man ikke i tvivl

Vi har virkelig vejret med os:

Asbjørn og jeg vågnede kl 0600 til en dejlig dag i det Norske fjeldlandskab. 

Solen skinnede endnu engang fra en skyfri himmel, og det tegnede til at blive en fantastisk dag.

Efter morgenmaden var indtaget stod den på pakning af udstyr, klargøring af Frøya, og så afsted mod nye eventyr.

Efter kort tid måtte vi tage vores ski af, for at gå over områder med græs og sten. 

Solen har virkelig givet den gas de sidste par dage, og mere og mere sne forsvinder.

Det endte med vi måtte gå resten af dagen uden ski på, og det er altså ikke noget som er super godt for ens skistøvler. 

Så til sidst måtte jeg gå i mine Crocs ( ja kun få mænd kan bære dem ;), og Asbjørn lånte mine ekstra sko, idet han ikke havde andre med selv.

Ski, skistave og skistøvler blev smidt i rygsækken, og dermed også en del tungere læsset.

Er man i tvivl, så er man ikke ikke i tvivl:

Frøya har igen i dag være meget “tung”, og det har virkelig været svært at motivere hende til at følge med. 

Flere gange måtte jeg igen “trække” hende, for at få hende med.

Jeg har tænkt over situationen de sidste par dage, og er dermed også kommet til en beslutning.

Er man i tvivl, så er man ikke i tvivl….. 

Jeg har derfor taget beslutningen om, at det ikke mere er forsvarligt, at have Frøya med på tur. 

Det har været en hård beslutning, for jeg mener virkelig hun er en dejlig vovse, men det kan bare ikke nytte noget hvis hun falder om ude i fjeldet pga. overbelastning.

Derfor søgte vi efter en fjeld-top for at få signal på telefonen, og jeg kontakter  Andreas og fortæller om situationen.

Heldigvis havde han mulighed for at møde os her til aften for at afhente Frøya, og derefter køre hende tilbage til Katinka Mossin. ( hende som har lånt mig hunden )

Det er noget af en ændring i forhold til min oprindelige plan, men jeg er helt sikker på det var den bedste beslutning.

Med disse ord vil jeg gerne sige mange tak til Katinka Mossin, for støtte af hund på denne tur. Jeg har haft nogle fantastiske oplevelser med Frøya, og jeg ved du vil forstå min beslutning.

Hygge i et værksted:

Lige nu sidder Asbjørn og jeg ved det som hedder, Dyranut depot. 

Men intet er åbent og alt er forladt, men heldigvis var der en åben dør ind til en værksted, og nu har vi så lavet lejr herinde ;)

I morgen har vi planlagt at skulle til Kjeldebu-depot, som kun ligger 6 km væk. 

Der holder vi så en hviledag i overmorgen, da der er dårligt vejr på vej indover vores område. 

Derefter går turen videre til Finse-depot, og det er også her jeg kommer til at sige farvel til Asbjørn.

Vi har sendt vore skiudstyr med Andreas, så nu kommer resten af turen til at foregå til fods og jeg håber derfor på, der ikke er vildt meget sne i den fremtidige rute.

0 kommentar(er)

Kommentar

9 JUNI 2014

Træt Hund

Tidlig start:

Det bliver jo lyst om natten, så man vågnede allerede ved 5-6 tiden i morges. 

Men vi lå lige og trak den til kl 7, hvorefter den stod på morgenmad og klargøring af grejet.

Tyskerne lå og sov, så vi listede stille og roligt ud af døren med alt vores udstyr.

Rygsækken blev kastet på ryggen og Frøya blev spændt i mit bælte, hvorefter det gik videre op i fjeldet mod næste hytte: Sandhaug.

Vejret er for vildt:

Det var igen i dag en skyfri himmel, og solen har virkelig fået magt heroppe i 1400 m. 

Der er stadig rigtig meget sne, men der er godt nok også mange steder hvor græsset og klipperne er kommet frem. 

Det var flere gange i dag, hvor vi måtte tage vores ski af og så gå henover områder hvor der ingen sne var.

Flere gange har vi også gået over søer, vandløb mm. hvor vi har skulle passe virkeligt meget på, for ikke at falde igennem. 

Det er et spørgsmål om dage før mange af stederne flækker, og dermed slet ikke vil kunne betrædes.

Frøya:

Frøya har stort set gået efter mig hele dagen med stram line. 

Med andre ord, så har hun flere gange sat sig ned og bare gloet ud i luften, eller også har jeg nærmest “trukket” hende, for at få hende med.

Jeg har talt en del med Asbjørn om hendes opførsel, og eftersom vi begge to har været ved Sirius i to år, så har vi en ret god forståelse for hvordan en hund skal opføre sig på tur.

Jeg må sige der mangler nogle egenskaber hos Frøya, og jeg har også bemærket igennem de sidste par dage, at hun drikker meget lidt væske i løbet af dagen. 

Selv om natten har jeg en vandskål med til hende, men det er heller ikke meget som bliver drukket der.

Jeg håber meget på hun kommer mere med i “turen”, for lige nu har jeg en opfattelse af hun er presset fysisk, trods vi går meget langsomt og har mange hvil.

I skrivende stund sidder vi her på Sandhaug hvor vi nyder den smukke udsigt over de sneklædte bjerge. 

Der er helt stille og solen brager stadig fra en skyfri himmel, trods kl er 20:00.

I morgen har vi endnu en dag med en masse udfordringer, og vi har allerede på fornemmelsen at det kommer til at være meget vådt, mange steder til fods over land, og helt sikkert også sol fra en skyfri himmel.

 
0 kommentar(er)

Kommentar

8 JUNI 2014

Tyskerne kommer

Tyskerne kommer:

En lang og flot dag er endnu en gang ved at være slut. 

Vi har i dag arbejdet os igennem de smukke fjelde og er kommet til DTN-hytten 

Hytten er selvbetjent og vi havde været her alene nogle timer, hvorefter vi pludselig ser tre mænd komme til fods ude fra isen. De går langsomt og det ses tydeligt de er ved at være trætte.

Da de kommer tæt på hytten går vi ud for at hilse dem velkommen. Det viser sig at det er tre tyske venner som er på tur i fjeldet, men kun til fods og altså uden ski. 

Dette har gjort at de har brugt mange kræfter på at gå de knap 22 km til hytten, og man kan tydeligt se de mangler kalorier og væske.

Men de kommer ind i hytten og får fyldt deres depoter op, hvorefter vi sidder og hygge-snakker om alt muligt.

Ellers har det været en fed dag, fyldt med smukke naturbilleder som man ellers kun ser på et postkort ;)

Solen har atter brændt igennem, og vi ligner sku snart et par grillkyllinger.

Hunden er lidt træt:

Frøya har ikke helt været tilstede i dag, og det er som om hun ikke rigtigt har lyst til at gå med. 

Når vi starter ud om morgenen er hun meget glad og frisk de første 20 min, men så er det som om hun synker ind i sig selv og ikke rigtigt vil være med.

Jeg kan både se og mærke det, for der er mange gange hvor jeg nærmest “trækker” hende imens jeg står på mine ski, og det er altså kun med ca 3 km/t.

Men måske hun bare lige skal vende sig til den nye dagsorden og rytme.

Hun er ellers den dejligste Hund, meget rolig og menneskeglad. 

Allerede efter så få dage kommer hun og ligger sig op ad en, når der er pause, og det er fedt at mærke hun har tillid til mig så hurtigt.

I morgen står den på tidlig afgang, så vi på den måde udnytter det kolde vejr og den hårde sne.

 
0 kommentar(er)

Kommentar

7 JUNI 2014

Vandre-delen starter

Ændring af Hund:

Lidt over midnat ankom Andreas, vibe og Asbjørn til fjeldhotellet. 

Det var dejligt endelig at se dem, og nu havde jeg jo også siddet stand-by længe nok.

Men inden de ankom havde jeg kontakt med Katinka, hende som låner mig en Hund til turen.

Hun fortalte at Bimbo havde haltet på det ene bagben, og derfor ikke kunne sendes på tur.

Så da Andreas og vibe skulle hente Hunde, fandt de i fællesskab en anden til formålet. 

Det blev så Hunden “ Frøya” som kom med i bilen.

Frøya er en tæve på 26 kg, 5 år og super kontaktsøgende og glad. 

Allerede efter en lille gå-tur i nat kunne jeg mærke at det var et rigtigt godt valg af Hund, så nu skulle det blive spændende om hun så også kunne trække pulken lidt, og hvordan hun er i fjeldet.

Vi lagde os alle til at sove, og aftalte at der skulle være afgang om morgenen ved 9 tiden.

Ændring af plan:

Her i morges havde Andreas og Vibe ændret mening, og de ville derfor bare bruge noget tid på fjeldstationen, gå korte dagsture osv.

Asbjørn og jeg pakkede derfor vores grej, og drog derefter ind på Hardangervidda fjeld. Her blev

Frøya spændt foran pulken sammen med mig, så vi i fællesskab kunne trække min rygsæk og hendes hundemad. 

Det er gået ok, men den lille dame er ikke den slædehund som trækker mest i hele verden, så jeg  måtte arbejde hårdt for at få udstyret igennem bakkerne.

Dagen har stået på meget opstigning i tung sne, og det har kostet en stor portion kræfter kan jeg mærke her til aften.

Vi har i dag tilbagelagt 23 km på ca. 9 timer. 

Det har været en lang dag, men vi har dog også holdt nogle gode lange pauser undervejs.

Lige nu er vi kommet til en DNT-hytte som hedder Hellvassbu, og her er der mulighed for at tørre tøj, varme vand osv. 

Det er en selvbetjent hytte, så hvis man tager noget mad fra kammeret, så skal man skrive det ned, hvorefter man får tilsendt en regning af DNT.

DNT-Oslo har dog været så søde at støtte min tur med overnatninger i deres hytter, så derfor bliver vi her i nat.

På grund af den tunge sne osv. har jeg besluttet at efterlade pulken her, og derfor kommer Frøya til selv at bære sin egen mad i kløv, ( rygsæk til hund ) og jeg tager min rygsæk på ryggen. 

Frøya bliver koblet i mig via en line, da hun ikke selv skal løbe rundt.

I morgen går ruten mod Litos-hytten, og vi forventer en tur på ca 15 km.

Det er pisse- varmt om dagen heroppe, så i morgen har vi aftalt at stå op kl 0600, og så komme tidligt afsted mens det stadig er lidt koldt, og hvor sneen stadig er en smule hård at arbejde i.

Men ellers har det simpelthen været den flotteste dag, og solen har skinnet fra en skyfri himmel stort set hele dagen. 

Asbjørn og jeg har virkelig fået meget sol, også selv om vi har brugt en hel del solcreme.

Der er som sagt meget varmt heroppe, og sommeren er så småt på vej. Overalt er elvene i fuld gang, og man skal virkelig tænke sig om når man skal krydse dem.

Vi har dog gået en del på søerne i dag, men det er kun et spørgsmål om tid før det er slut. 

Flere steder er der store revner og vand som er blevet presset op, men vi tænker os godt om og er fuldstændig klar på hvad der skal ske, hvis en af os skulle falde igennem.

0 kommentar(er)

Kommentar

6 JUNI 2014

Klar til i morgen

Yderst kriminel handling:

Da jeg ankom hertil d. 4 juni, var det planen jeg skulle ligge i teltet ude på stationens område. 

Men efter som det stod ned i stænger den første aften, så valgte jeg at overnatte i det kælderrum hvor alt mit grej stod.

Kælderen var egentlig kun for stationens personale, men det “glemte” jeg lige den første aften.

I går aftes stod jeg kl 2330 og nørklede med noget grej i “min” kælder, og havde egentlig tænkt mig at overnatte der igen.

Men pludselig gik døren op, og der står to Norske jenter ( kvindelig personale ) og fortalte at det var strengt forbudt at sove i dette rum.

Med et glimt i øjet undskyldte jeg min yderst kriminelle handling, og fortalte jeg ville finde mit telt frem ;)

Men i sammen øjeblik inviterede de mig på øl over i deres personalebygning sammen med alle de ansatte.

Jeg takkede naturligvis ja, og gik med derover for at deltage i øl-hyggen.

Vi fik talt om lidt af hvert, og det var rigtigt hyggeligt at sidde sammen med stationens personale.

Det endte med jeg overnattede på en ledig madras i personalebygningen, så teltet kom heller ikke op i går.

Venter:

Ellers så går dagen med afslapning og standby, til Andreas, Vibe og Asbjørn kommer i aften med Bimbo-hunden.

Vejret er blevet noget bedre i dag, og det tegner til solen snart kommer frem igen.

Hyggelige hilsner fra Fjeld-stationen ;) ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

5 JUNI 2014

Ventedag i dag

Det er hviledag/ ventedag, og tiden går med forskellige små projekter som f.eks at rode med udstyr.  

Ellers har jeg være et smut oppe på Hardangervidda, for lige at tjekke hvordan det så ud. 

I starten var der ikke meget sne på opstigningen, men det kom heldigvis oppe på toppen.

I dag har det små-regnet lige siden i morges, og en tæt tåge ligger som en  tung dyne og giver white-out. 

Det var derfor ikke meget jeg kunne se ud i området, men dog nok til at fornemme forholdene.

 

Ellers har den stået på lidt redigering af film fra MTB-delen, så god fornøjelse.

0 kommentar(er)

Kommentar

4 JUNI 2014

1. etape er slut

Morgenregn:

Jeg vågnede til lyden af regn på teltet, og kunne med det samme fornemme relativt dårligt vejr. 

Så beslutningen om at blive liggende et par timer mere, var ikke svær at træffe.

Ganske rigtigt, så kom der opklaring nogle timer efter, og jeg fik pakket mit grej og startede “toget”.

Fantastisk stemning:

Vejre  i dag har været overskyet, tåget og en smule køligt, men det er bestemt ikke noget dårligt tegn. 

Det var nemlig en helt fantastisk arbejds-temperatur, og der var en dejlig fred og ro på store dele af dagen`s strækning.

Der var flere gange jeg måtte stoppe op for at nyde den smukke udsigt, og for at mærke den friske luft.

Den vildeste nedtur:

Midt på dagen kom jeg til nedkørslen til Haukeli by som var flere kilometer lang, og jeg tænkte flere gange: Hvis mine bremser svigter nu, ja så er det sgu slut med dette liv. 

Men bremserne holdt, og jeg kom sikkert ned i bunden af dalen. 

I Haukeli by spiste jeg frokost, og betalte da glædeligt de 130 kr for en gang deller med kartofler ;)

Efter et solidt hvil, sprang jeg atter på cyklen og fortsatte min tur mod Haukelisæter.

Der dukkede mere og mere sne op i det fjerne, og inden længe kørte jeg side om side med halv-store snedriver.

Tabte mit baghjul:

Sidst på dagen kom jeg til en stor tunnel som man skal igennem for at komme til Haukelisæter. 

Der var dog en overkørsel til cykler mm. og jeg valgte denne for at undgå nærkontakt med lastbilerne i den mørke tunnel.

Under min overkørsel kom jeg flere gange til områder hvor der var helt snedækket på vejen, og det viste jo bare noget om, at denne strækning ikke var blevet brugt længe. 

For at komme igennem forhindringerne af sne, måtte jeg trække og skubbe cykel og hænger. 

Efter jeg havde skubbet “toget” igennem den sidste sne-strækning, så hørte jeg pludselig metal som blev trukket over asfalten. 

Jeg kiggede tilbage, og opdagede jeg havde mistet baghjulet til min anhænger ? 

Jeg luntede straks tilbage ad sporet, og fandt mit hjul som var kilet ned mellem en stor sten, som jeg åbenbart var kommet for tæt på. 

Hjulet må være “hoppet” af under min “kamp” igennem den våde sne. 

Der var heldigvis ikke sket noget med hjulet, og inden længe sad det solidt på traileren igen.

Ankomst til Haukelisæter:

Efter nogle kilometer ankom jeg til Haukelisæter som ligger i 1000 m højde ved Hardangervidda nationalpark.

Haukelisæter er en meget stor fjeld-station som hører under Stavanger Turistforening, og de har ca 20.000 gæster om året. 

Da jeg sagde farvel til Andreas og Vibe for nogle dage siden, så kørte de videre i min bil. 

De har derfor været forbi her med det udstyr som skal bruges til næste etape, nemlig vandre-delen.

Da jeg ankom for nogle timer siden, fortalte jeg personalet hvem jeg var og mit grej gerne skulle stå her et sted.

Ganske rigtigt, så stod mit udstyr i deres kælder, og jeg har derfor brugt lidt tid på at pakke om, tage et langt bad og drukket kaffe.

Lige nu sidder jeg i deres fjeld-stue og nyder godt af varme, strøm og muligheden for søde sager ;)

Er foran i planen:

Jeg er lidt foran i planen, idet jeg først skal mødes med de andre d. 6 juni. 

Derfor har jeg nu lige to dage til at få styr på udstyret, hvile ”stængerne” og blive klar til den 800 km lange vandre-del.

Når Andreas og Vibe kommer, så har de også hentet en ven fra min tid ved Slædepatruljen Sirius, nemlig Asbjørn.

Når de ankommer, så har de også hentet den Hund som skal være min følgesvend i 40 dage af vandre-delen. 

Bimbo er Hundens navn, og er pænt udlånt til projektet af Katinka Mossin. 

Katinka bor nord for Oslo, og hun har en masse Grønlandske slædehunde.

Jeg er utrolig glad for hun vil hjælpe, og jeg ser meget frem til at skulle arbejde sammen med Bimbo.

Lige nu er det tåget, lidt regn og stort set white-out udenfor. 

Der er sne hist og pist, men ikke så voldsomt som jeg havde regnet med.

Men når man lige kommer et par hundrede meter op i fjeldet, så skulle der være meget mere sne, og derfor god mulighed for at bruge ski og pulk.

Jeg håber det hvide bliver liggende, så vi på den måde kan få glæde af ski-udstyret på vejen mod Finse / Tyin ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

3 JUNI 2014

Gode ben idag

Endnu en skøn morgen:

Jeg vågnede kl 9 morges og måtte indse den ikke gik længere i teltet. 

Det var let overskyet, men ikke noget dårligt vejr overhovede, nej faktisk helt perfekt til dagens tur.

Morgenmaden bestod af havregryn, mælkepulver, chokolade, rosiner og sukker. 

Alt dette er pakket i små poser, så jeg på den måde har en “pakke” til hver morgen. Det eneste jeg skal, er bare at tilsætte vand og røre rundt.

 

Gode ben og fin vej:

Jeg har haft gode ben i dag, og vejen har ikke være så stejl som jeg troede. Det er gået godt, og jeg har hygget mig fint på cyklen. 

Det meste af dagen har jeg kørt med musik i ørene, så jeg skal da lige love for der blev sunget igennem på de øde strækninger.

 

 

Endnu en skøn morgen:

Jeg vågnede kl 9 i morges og måtte indse den ikke gik længere i teltet. 

Det var let overskyet, men ikke noget dårligt vejr overhovedet, nej faktisk helt perfekt til dagens tur.

Morgenmaden bestod af havregryn, mælkepulver, chokolade, rosiner og sukker. 

Alt dette er pakket i små poser, så jeg på den måde har en “pakke” til hver morgen. Det eneste jeg skal, er bare at tilsætte vand og røre rundt.

Gode ben og fin vej:

Jeg har haft gode ben i dag, og vejen har ikke være så stejl som jeg troede. Det er gået godt, og jeg har hygget mig fint på cyklen. 

Det meste af dagen har jeg kørt med musik i ørene, så jeg skal da lige love for der blev sunget igennem på de øde strækninger.

Hun troede sikkert jeg var ”bag-stiv”:

På et tidspunkt kom jeg cyklende og fik et stort insekt i munden, ja faktisk godt ned i halsen. 

Jeg hostede og hakkede som en sindssyg for at få bæstet op igen, og lige netop der` kører jeg forbi et lille sommerhus, hvor der sidder en ældre dame i haven og nyder sin kaffen. 

Hun må helt sikkert have tænkt: ja så er der en ”bag-stiv dansker” som er kommet i fjeldet ;)

Så kom der endelig sne:

Jeg har i løbet af dagen set en masse sne på de store toppe i det fjerne, men ikke rigtigt noget på min rute. 

Men her i slutningen af dagen kom jeg endelig til et område hvor der lå små sne-bunker her og der. Det glæder mig endelig at se noget sne i mit område, og jeg håber meget på der dukker mere op i morgen.

Som jeg har skrevet før, så er det jo planen jeg starter ud på ski når jeg kommer til Hardangervidda. Så jeg håber på god sne, og godt glid ;)

Mødte en dansker på cykel:

Her til aften hvor jeg kørte og ledte efter et godt sted at lave TP, så jeg en anden mand i det fjerne på cykel. 

Da vi skulle til at køre forbi hinanden blev der gjort holdt, og jeg hørte straks det var en dansker. Poul hed han, og han var på en uges cykeltur i Norges land. 

Vi fik en hyggelig snak om udstyr, området, min tur osv osv. Efter lidt tid ønskede vi hinanden god vind, og så kørte vi hver sin retning.

Hyggeligt at møde dig Poul ;) ( jeg ved du læser med her )

 

 

Hun troede sikkert jeg var bag-stiv:

På et tidspunkt kom jeg cyklende og fik et stort insekt i munden, ja faktisk godt ned i halsen. 

Jeg hostede og hakkede som en sindsyg for at få bæstet op igen, og lige netop der` kører jeg forbi et lille sommerhus, hvor der sidder en ældre dame i haven og nyder sin kaffen. 

Hun må helt sikkert have tænkt: ja så er der en bag-stiv danskene som er kommet i fjeldet ;)

 

 

Så kom der endelig sne:

Jeg har i løbet af dagen set en masse sne på de store toppe i det fjerne, men ikke rigtigt noget på min rute. 

Men her i slutningen af dagen kom jeg endelig til et område hvor der lå små sne-bunker her og der. Det glæder mig endelig at se noget sne i mit område, og jeg håber meget på der dukker mere op i morgen.

Som jeg har skrevet før, så er det jo planen jeg starter ud på ski når jeg kommer til Hardangervidda. Så jeg håber på god sne, og godt glid ;)

 

 

Mødte en dansker på cykel:

Her til aften hvor jeg kørte og ledte efter et godt sted at lave TP, så jeg en anden mand i det fjerne på cykel. 

Da vi skulle til at køre forbi hinanden blev der gjort holdt, og jeg hørte straks det var en dansker. Poul hed han, og han var på en uges cykeltur i Norges land. 

Vi fik en hyggelig snak om udstyr, området, min tur osv osv. Efter lidt tid ønskede vi hinanden god vind, og så kørte vi hver sin retning.

Hyggeligt at møde dig Poul ;) ( jeg ved du læser med her )

 
0 kommentar(er)

Kommentar

2 JUNI 2014

På vej mod fjeldet

Blev vækket til store brag:

I morges kl 0800 vågnede jeg til det ene brag efter det andet. 

Jeg tænkt: hvad fanden… er krigen nu rykket til Norge ;)

Men det viste sig at de lokale arbejdere var ved at udbygge i det område hvor jeg lå, og derfor sprængte de klippestykker væk til den nye vej. 

Men jeg lå nu heldigvis uden for zonen, så der var ikke risiko for fragmenter osv.

Efter morgenmaden fik jeg fyldt vandflaskerne, og så var det ellers afsted igen. 

Jeg må indrømme at bagdelen godt kunne mærkes i morges efter cykelturen i går, men dog ikke noget vildt og voldsomt.

Forsyninger fra naturen:

Når jeg cykler rundt heroppe har jeg kun to liter vand med mig, for det er nemt at fylde igen når der er behov for det. 

Overalt er der vand som løber ned fra fjeldet, brusende vandfald osv. 

Jeg tager kun det vand som er aktivt, så altså ikke noget som står helt stille. 

På den måde er der fint drikkevand på hele turen. 

Man skal bare ikke tænke så meget over, om der står en elg oppe i fjeldet og pisser i samme vand som jeg så drikker hernede ved vejen ;)

Lokalavisen havde interesse:

I eftermiddag`s kom jeg forbi en lille købmand i byen “Bygland”, og her kunne man tanke bilen, købe mad osv. 

Jeg fik et pitabrød og lidt cola, og efterfølgende stod den på kaffe og lidt hvile til ”stængerne”.

Lidt efter kom der en mand forbi, som gerne ville høre mere om hvem jeg var, og hvad jeg dog havde gang i. 

Jeg fortalte ham om turen, og han mente bestemt at den lokale avis ville have interesse i at skrive en artikel om det.

Han kendte bossen på avisen, og kort tid efter var der en aftale i hus om, at jeg skulle derned til en snak.

Jeg kørte 500 m tilbage for at finde avisen, og her mødte jeg en fotograf som skød et par billeder af mig. 

Derefter fik jeg nummeret til en af journalisterne som jeg så skulle tale i telefon med her til aften.

For en time side fik jeg kontakt til journalisten for at høre hendes plan, og vi aftale at tales ved i morgen aften, samme tid.

Igen flot vejr:

Det har igen i dag være super flot vejr, og vejen har være ret nem i forhold til i går. 

Men i morgen starter der nogle lede stigninger for at komme op i fjeldet, og jeg forventer ikke at rive så mange kilometer som de to sidste dage.

Under turen i dag har jeg flere gange set sne på bjergene i det fjerne, men dog ikke vildt meget. 

Jeg har tænk på om der nu er nok sne på Hardangervidda til at kunne bruge ski og pulk, men det må tiden jo vise når jeg kommer dertil ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

1 JUNI 2014

Eventyret starter her...

Så kom dagen som jeg har ventet længe på, og sikken en start :)

Solnedgang :

Først skal der lige en ekstra beskrivelse af i går aftes, for efter jeg havde sendt min opdate her på bloggen, så væltede det bogstavelig talt ind med turister, som alle skulle op og se solnedgangen ved fyret.

Men det var altså også det flotteste syn længe, og jeg forstår godt de mange mennesker. Derefter blev der helt øde igen, og jeg kravlede i teltet.

Blodnæse :

Min tud er stadig godt stoppet med snot, og der er desværre noget sygdom i kroppen. Men inden jeg skulle sove i går, ville jeg lige pudse næse en sidste gang. 

Det endte så med et sprængt blodkar, og så var der ellers dømt blod i teltet. 

Jeg kravlede ud for lige at få styr på næsen, hvorefter jeg mødte en mand som så meget forskrækket på mig. Hans eneste kommentar var : jar jar…. som jo nok betyder..jaja ;)

Soveposen skulle lappes :

I går aftes har jeg vist “møffet” lidt for meget rundt i soveposen inden jeg skulle sove, og fik derfor  lige revet hul ved lynlåsen. 

Så inden jeg lagde mig, stod den på “rep” med nål og tråd. 

 

Den dejligeste morgen i hundrede år, og jeg lever :

Jeg vågnede i morges kl 0820 og havde sovet super godt. Solen var allerede godt i gang med at varme landskabet, og himlen havde igen i dag valgt at være fri for skyer.

Jeg spiste min morgenmad og pakkede grejet sammen, hvorefter jeg begyndte at trække min cykel ned ad de mange trapper som går op til fyret.

Kursen var sat, og det gik over stok og sten med et stort smil på læben. Endelig….. endelig er jeg i gang med turen, og nu kan de mange oplevelser bare komme an ;)

Det har været en lidt lang dag, og jeg må sige der er blevet “tæsket” nogle højdemeter. Til tider har stigningerne været så stejle, at man sikkert ville kunne gå hurtigere ved siden af. 

Mit mål er jo Hardangervidda som ligger i 1000 m højde, så de næste par dage kommer der nok en del sved på panden igen.

I dag har jeg revet over 100 km af, og det er jeg egentlig ret godt tilfreds med. Men jeg tror de næste par dage bliver lidt under, for det er først d. 6 juni jeg skal mødes med Andreas og Vibe igen.

Under min tur i dag, har jeg igen mødt en masse søde mennesker som alle har spurgt meget ind til min tur. Det er også fedt når andre bilister hilser og smiler, og det er som om de godt ved jeg skal mod Nordkap. 

Overnatning i udkanten af et villa-område :

Jeg har her til aften fundet et lille græs-stykke som ligger i udkanten af en villa-område. I baggrunden kan jeg høre børn der leger og hygger sig i det gode vejr. Der har dog også lige være en beboer som gerne ville høre hvem jeg var, men efter en kort fortælling smilte han bare og sagde : goo tyyyyyr = God tur….  ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

31 MAJ 2014

Ankomst til Lindesnes fyr

Jeg vågnede i morges efter en fantastisk nat på DFDS-færgen, og efter et utroligt langt bad var det tid til morgenmad i en af skibets restauranter, sammen med Andreas og Vibe.

Kl 0950 kørte vi fra skibet med retning mod en Telenord-butik inde i Oslo. Jeg fik forklaret situationen til manden bag disken, og der gik ikke længe før han havde fået det hele til at virke som det skulle… Fandme lækkert ;)

Derefter har vi stort set siddet i min bil hele dagen, og set det ene smukke stykke landskab efter det andet flyve forbi. 

Vi har holdt lidt pauser her og der, men ellers var kursen nu rettet direkte mod Lindesnes Fyr.

Her kl 1730 kørte vi lige forbi en lokal Kiwi ( Supermarked ) for at handle lidt. Jeg købte en engangs-grill, en pilsner og lidt grill-mad for at have lidt lækkert her til aften.

 

Kort tid efter kom vi ned til Lindesnes Fyr, og her var der godt nok mange mennesker. Det var åbenbart ikke kun mig som havde valgt at ankomme til Fyret i dag.

Jeg fik hurtigt kontakt med en sød dame som stod i billet-salget. Efter hun hørte om mine planer, så fik jeg lov til at slå mit telt op lige ved siden af Fyret ;)

Jeg slæbte alt mit grej op, hvorefter jeg fik sagt farvel til Andreas og Vibe. De ville køre ud i landskabet og lave en lille tur, og så møder jeg dem igen om 6 dage når vandre-delen starter.

Jeg fik sat teltet op og fik styr på mig selv og mine stumper. Under min udpakning fik jeg talt lidt med forskellige Nordmænd, og de var alle meget nysgerrige efter hvad “ham danskeren dog lavede”.

Men nu er kl 21 om aftenen og alle er endelig væk fra området. Solen skinner stadig fra en skyfri himmel, og der er en lille vind som får mit danske flag til at klapre svagt. 

Det er sku dejligt endelig at se Fyret, og ikke mindst dejligt endelig at være i gang med det projekt som har fyldt en del det sidste år.

Jeg har dog fået den vildeste snotnæse her de sidste par dage, og kan godt mærke kroppen ikke er på 100 % lige nu. Men jeg pakker mig godt ind så jeg ikke bliver kold, så mon ikke det er afsluttet inden for få dage.

I morgen står solen op kl bæ, men jeg er top motiveret for endelig at komme på farten, så mon ikke jeg kommer tidligt i gang med eventyret.

Hav en dejlig aften derude, og mange hilsner her fra Norges sydligste punkt ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

30 MAJ 2014

Afgang fra København

Velkommen til første opdatering på bloggen, og jeg håber du som følger med, vil få en masse spændende læsning de næste fire måneder.

Det er nu fredag aften, og jeg sidder her på DFDS-Oslofærgen og skriver den første beretning.

Den sidste tid har stået på en masse ekstra arbejde pga. jeg fik stjålet udstyr fra min bil, men alt er igen faldet på plads, og jeg er super- klar til turen.

Kl 14 i eftermiddag`s begyndte jeg at pakke bilen, og lidt efter ankom Andreas og hans kæreste Vibe. 

Andreas er tidligere Sirius-fup, og det er her igennem jeg kender ham. Planen er, Andreas og Vibe kører mig til Lindesnes, hvorefter jeg møder dem igen når vandredelen starter, d 7 juni.

Min bil er ret lille, men det gik dog fint med at læsse alt udstyret.

Ski, pulk og cykeltrailer blev spændt på taget, og resten blev proppet i bilen.

Vi fik styr på grejet, og satte kursen mod Oslofærgen i KBH. 

Kl 1530 rullede vi ombord på DFDS-færgen og fik fordelt værelserne imellem os. 

Jeg fik min egen lille lækre suite, og Andreas og Vibe fik deres.

Vi har her til aften spist rigtig lækker mad, og stor ros til DFDS for at have en så sød og køn tjener ;)

Det bliver et langt og spændende projekt jeg nu kaster mig ud i, og jeg har brugt det sidste år på at planlægge turen. 

Men alligevel kan man ikke undgå at tænke: Fik jeg nu husket det hele ??…. fik jeg låst døren, er der styr på mine depoter under turen osv osv. Men nu er jeg på vej på eventyr, og det jeg ikke fik gjort, står ikke til at ændre ;)

I morgen tidlig kl 9030 ankommer vi til Oslo, og så skal vi lige forbi en Telenord-butik inden turen går mod Lindesnes Fyr. 

Jeg har nemlig fået anskaffet mig internet via Telenord Norge, men selvfølgelig virker det ikke som det skal ;(

Det er mobilt bredbånd som skal sørge for mine opdateringer udkommer på denne side, så det er super vigtigt der lige kommer styr på det inden søndag morgen.

Jeg ser frem til hvad dagen i morgen bringer ;)

0 kommentar(er)

Kommentar

Velkommen til selve bloggen

Her vil du løbende kunne følge mine beretninger og billeder fra turen. Dog vil der være tidspunkter hvor jeg er langt inde i fjeldet og uden for net-dækning.

Men så snart det er muligt vil der komme de opdateringer som ikke blev udsendt.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet hvis du ønsker en mail når der opdateres.

 

God fornøjelse.

0 kommentar(er)

Kommentar