MALMØ - NORDKAP 2018

I fællesskab med min gode barndomsven René Søsborg, besluttede vi at ville køre Malmø - Nordkap på ATV. Dette er en unik mulighed for at udforske det firehjulet TGB-monster, og ikke mindst udføre en så lang tur med motorkraft ;)

 

Et helt fantastisk eventyr venter René og jeg, og det bliver med garanti en tur vi aldrig glemmer. 

Ruten bliver ad grusveje, igennem skove og samlet set bliver turen ca. 4.000 km. 

Jeg har aldrig kørt så langt på en ATV, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang.

Vi har i den sidste tid fået udstyret på plads, og ikke mindst fået testet de to TGB-maskiner.

testpakke maskinerne, testkøre og lære mere om vedligeholdelsen osv. inden turen starter omkring 1. Juli 2018.

 

Den ene maskine bliver indregistreret på Svenske B-traktor-plader, og  max-farten kommer derfor til at være 50-60 km/t. Den anden maskine er indregistreret til vej, og må derfor køre 90 km/t.

Så farten kommer til at ligge på de 50-60 km/t hele vejen, til dels for  lovens skyld, men også, så vi ikke brænder motor og dæk af.

 

Vi kommer til at ligge på ca. 200 km om dagen, og så er der jo også god tid til en hviledag her og der.

Jeg ved, at vi med tiden kommer til at blive nogle trætte gutter, for man bliver rent faktisk mentalt og fysisk træt af at køre i så mange timer hver dag. Men fedt bliver det, og vi er spændte som bare fanden.

 

Selve ruten er ret vigtig, i forhold til vi gerne vil se en masse flot natur, og ikke vil ud på de helt store tunge veje.

Ruten fra Malmø til Nordkap bliver derfor via det efterhånden kendte "TET" spor, som er et officelt Adventure offroad spor som løber rundt i hele Europa. 

Dette spor går også igennem Sverige, og jeg har derfor klippet og klistret i kort-programmet Garmin Basecamp, for på den måde at have hele ruten til Nordkap fra Malmø.

 

Herunder kan du læse om forberedelserne til turen, og ikke mindst følge med i de daglige opdateringer under selve turen når den er i gang for alvor. 

God læsning ;)

I modsætning til de andre adventure-beskrivelser, så skal du, som læser, “scrolle” helt i bund her på siden, for at læse de sidste opdateringer.

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet på forsiden, ( i bunden ) vil du modtage en mail hver gang der er nye beretninger fra turen.

19 MAJ 2018

De sidste par dage er blevet brugt i det Svenske, sammen med Rene’ Søsborg😁
Vi har testet Camp-udstyret og de to fede TGB ATV’er, da vi nærmer os startdagen for afgang mod Nordkap.
Det hele spiller MAX, og vi er sååå klar til 4.000km igennem de Svenske, Finske og Norske dirt-roads 💪💪

4 JUNI 2018

 

Så blev der testet mere udstyrs til sommerens tur: Malmø-Nordkap på ATV😎✌️👀💪
Camp-udstyret kommer fra @robenstents, og disse produkter er helt ideelle til denne ekspedition.
Fantastisk med et stor telt hvor vi kan have alt vores udstyret, og samtidig også kan spise og sove 🤗
For at holde udsyret tørt, så er det pakket i vandrette tasker fra @ortlieb_waterproof. Taskerne er nemme at pakke, og vi er klar til selv det vildeste skybrud 🤜🙈
Nu må det meget gerne snart blive d. 28 Juni, så vi kan komme afsted på de to TGB ATV’er 😋😄✌️🗯
VI ER KLAR PÅ 4.000 KM ❗️

7 JUNI 2018

De sidste mange år har jeg taget Norden på langs ved egen motorkraft, og dermed også tænkt meget over vægten på det medbragte udstyr 🔦
I år er det lidt anderledes, da turen til Nordkap bliver udført på ATV.
I den forbindelse kan der medbringes lidt tungere grej, og der bliver f.eks også mulighed for lidt luksus i form af en klapstol 😎😂😋
Alt grejet skal jo monteres sikkert og forsvarligt på maskinerne, og i den anledning har drengene fra firmaet PRODUKTIONEN.DK smidt en god portion fastgøringstemme i projektet.
Alt støtte og hjælp tages imod med kyshånd, så stor tak til @produktionen.dk 💪❗️🙏👍👀🤜

19 JUNI 2018

Så er de sidst detaljer rettet på ruten, og sporet er klargjort i Garmin Basecamp 😎💪
4.000km igennem Sverige, Finland og Norge, hvorefter vi rammer Nordkap 🔦🗯😋❗️👀✌️🤜
6 service-steder er allerede planlagt, idet vores ATV’er har brug for et lille eftersyn her og der.
8 dage til afgang 🙏😎✌️🤜🙌🤟
@klarmelding.dk

20 JUNI 2018

Såååååå fedt med hjælp fra @rema1000 i Vindeby på Tåsinge 😊
Ekspeditionen er støttet med diverse madvare, og vi er super glade for at have proviant til den første tid på ekspeditionen til Nordkap🙏🗯🔦😎    TX Nikolaj Jensen 🤟

26 JUNI 2018

Så kom dagen hvor vi fik pakket de to ATV-maskiner.

Alt udstyret er spændt solidt på, og selvfølgelig har vi det danske flag blafrende når vi tager afsted.
Maskinerne bliver nu fragtet til Malmø, hvorefter Rene og jeg tager over i morgen,for at klargøre det sidste.
Torsdag går det løl.....NORKAP HER WE COM

27 JUNI 2018

Så kom Rene og jeg til Malmø, hvor vi napper en overnatning. image001.png🌙

I morgen står den på transport til Borgeby Fältdagar, hvor vi står ved messestand K37 og svarer på spørgsmål omkring turen til Nordkap på ATV 
PS: Hurra for Rene, som fylder 38 i dag 🍻

28 JUNI 2018

Som skrevet i går, så skulle Rene og jeg overnatte på Hotel i Malmø. Ved midnat var det sengetid, så hvis budgettet skulle passe, delte vi en dobbeltseng. Ret hurtigt fandt vi ud af, at sengen var brækket på midten, og det så var lig`med at vi lå i en slags gryde ;) Receptionen blev hurtigt ringet op, og kl 0030 kom en piccolo med to foldesenge, og vi fik på den måde en ok nat søvn ;)

I morges fik vi spist en god gang morgenmad på Hotellet, hvorefter vi kørte med TGB-folket ud til yderkanten af Malmø hvor der har været en stor messe som hedder Borgeby Feltmesse. Messen har været en god oplevelse, og vi fik en rigtig fin start. Kl 1500 fik vi lov til at køre en æresrunde i de små handelsgader, hvorefter gassen blev trykket i bund og vi kom afsted. Inden afgang nåede jeg dog lige at styrte rundt i ca. 3 timer, idet min GPS selvfølgelig skulle strække i 11 time. Det hele endte med vi måtte køre afsted med min telefon som navigation, men heldigvis er den gode NAVIKI-APP ok til det med de små grusveje. Jeg har allerede skrevet til Tourtech i Lidkøping, for på den måde at få støtte / bytte til en ny. Derfor følger vi pt. ikke den helt planlagte rute, da vi bliver nødt til at få styr på den GPS.

Dagen stod ellers på fede 170 km kørsel igennem små hyggelige byer og fede skovområder. Her til aften har vi slået camp på en lille hemmelig plet nær en skovsø, og jeg er sikker på søvnen snart indtræffer ;) Det er bare fedt endelig at være i gang, og vi ser rigtigt meget frem til en masse flotte oplevelser på vores tur ;)

29 JUNI 2018

Vi har haft en god nat, og der var lukket og slukket i campen kl 23 i går aftes, dog lige efter en aftendukkert i den lækre skovsø. ( Rene er vandskræk, så ham fik jeg ikke med. Men mon ikke det sker senere på turen ;)

Vi fortsatte i dag vores rute mod Lidkøping, og her til eftermiddag ankom vi til Touratech Nordic. Fantastisk at møde en professionel tilgang til problemet med min GPS, og det blev fikset med en ombytning. Så stor tak til David og Co ved Touratech ;)

Ruten har igen budt på fede små veje og vi har i dag kørt over 200 km. Det skal lige siges, at det nemt kan mærkes i kroppen da der er lidt rystelser i løbet af sådan en dag, og ikke mindst når vores fart er ca. 60 km t. Når vi giver gas, så er det tommeltotten der bruges, og vi fornemmer allerede der snart må udtænkes en løsning for en form for Crucekontrol ;)

30 JUNI 2018

Så var det i dag vi kom tilbage på TET-sport, og sikke en fed oplevelse. Det ene grusvej-sving efter det andet og der gik jo rent rally i den ;) Det er virkeligt fedt at give den gas på sporet, og støvet mellem tænderne fortæller tydeligt hva vi har været igennem i dag.

lidt over middag mødte vi to mænd på Adventure MC, og de stoppede til en lille snak. Det viste sig at være danskere, og såmænd også nogle som jeg engang har været med til at undervise i Offroad Adventure kørsel på mc ;) Hyggeligt med snakken. og lidt efter kørte vi atter hver vores retning.

Et par gange i dag har sporet været spærret af enten et væltet træ eller en låst vejbom. Intet problem, for de to ATVèr klare fint at køre offroad ind i skoven og på den måde komme forbi forhindringen.

Vi har i dag nappet 200 km, og det er nu faktisk en meget passende distance om dagen. Kroppen her til aften er træt af motorlyd, koncentration og ikke mindst sol og støv. Det er derfor med velbehag vi nu er ankommet til byen Hallsberg, hvor der samtidig skal udføres service på maskinerne. Dette service kan først ske mandag, så i morgen er der dømt hviledag og fodbold i TV.

 

PS.

Der blev lavet lidt film fra afgangen på messen, og den kan ses herunder ;)

1 JULI 2018

Dagen har stået på afslapning, lidt vask af underbukser og badning ;) Vi har slået camp på en campingplads nær byen Hallsberg, idet vi så er klar til service af maskinerne i morgen tidlig. Dog skal det lige nævnes, at i går aftes fik vi besøg af Håkan Åberg og hans kone, da vi sad i Hallsberg by og fik en kop kaffe. De var også på en TGB ATV af sammen model som den jeg kører på, altså en 1000cc. De vidste hvor der var et godt camp-sted, og vi kørte i samlet trop til det "hemmelige område". Tak for tippet ;)

Her til aften blev der selvfølgelig også tid til fodboldkampen mellem Danmark og Kroatien. Jeg er egentlig ikke den store fodbold-tilhænger, men sådan en vigtig kamp ville jeg gerne støtte op om. Rene var flyvende og sad allerede klar kl 1700 i Campingpladsen`s TV-stue, så hans aften var reddet ;) Men satans også vi ikke gik videre!

2 JULI 2018

I dag ankom vi til vores serviceaftale nr 2, og de lokale mekanikere gik straks i gang med vores maskiner. Olie, luftfilter osv. skulle skiftes, for på den måde at sikre vi kommer helt frem til Nordkap. Tiden gik og klokken blev omkring 1300 før vi atter kunne sætte kursen mod de støvede grusveje. Trods den sene afgang mod sporet, så har vi nappet 190 km, igennem det fantastisk stykke landskab som Sverige byder på. Vi har passeret så mange flotte træhuse, fræset igennem krogede skove og ikke mindst ædt et halvt ton støv. Der er konstant noget at se til, for farten bliver holdt fornuftigt, GPSén skal tjekkes og vi skal hele tiden være på vagt for terrænet der går op og ned :)

Her til aften har vi lavet camp ved en smuk og rolig sø, hvor det igen blev til en badetur for mit vedkommende, imens Rene` valgte at lege livredder ;) Manden ER jo vandskræk ;)

Fiskestangen blev også luftet her til aften, og minsandten om der ikke var bid. En kæmpe kleppert på ca. 36 gram blev trukket med møge og besvær op af vandet ;) Ej, det blev nu bare til en lille fisk som hurtigt blev kastet tilbage i søen.

I morgen står den på 250 km sand mellem tænderne, og så har vi et kort servicetjek på Onsdag.

3 JULI 2018

Det blev til endnu en fantastisk dag, og solen velsignede os med helt op til 30 grader fra en skyfri himmel. Dagen forløb som den skulle, altså med fede grusveje som bugtede sig igennem landskabet.

Omkring eftermiddag kom vi kørende på et ret øde stykke grusvej, og pludselig holdt der en bil i grøften. En arm stak ud af den halvt åbne bildør, og jeg stoppede straks for at se nærmere på sagen.   Det viste sig at være en ældre herre som havde mistet herredømmet over bilen, og var nu endt i grøften. Vi fik ham roligt ud af bilen, og påbegyndte “en behandling” af ham.                    

Der var ingen større blødninger, han talte fint og kunne dermed også trække vejret… ALT GODT for nu.                                                 

Vi så efterfølgende at det ene forhjul var røget af, om det var inden uheldet eller efter, ja det vides ikke. Alt i alt var han ok, men dog en smule rystet. Det Svenske var virkeligt utydeligt, men heldigvis kommer en anden Svensk mand kørende i bil, og han fik lov til at overtage i forhold til at ringe efter noget vejhjælp mm.

Rene og jeg kørte videre på sporet, og kort tid efter passerede vi en gravemaskine hvor der sad en mand i. Jeg vendte om for at forklare om situationen ca. 3 km tilbage, men hans eneste svar var: "Jeg har også engang kørt motorcykel i Norge, det var en god tur"… Hver gang jeg prøvede at fortælle om uheldet, ja så skulle jeg lige høre en ny anekdote eller om en af hans venner på Facebook ;) Til sidst sagde han dog, at han var løbet tør for olie og kunne ikke køre før han selv fik assistance. 

Derudover må denne dag jo siges at kunne gå over i historien, i hvert fald i forhold til oplevelser. Minsandten ikke om Rene Søsborg vovede sin spinkle drengekrop ud i bølgen blå. Det var ganske vidst en voldsom bedrift, for bølgerne var helt oppe på ca. 5 cm, samt temperaturen var røget helt ned på godt 21 grader. Jaaaaa en rigtig vinterbader må man sige ;) Godt gået Rene.

Derudover kan jeg hermed bekræfte, at det fint kan lade sig gøre med en ATV i Mac-Donalds Drine-In ;)

I morgen napper vi et lille service mere her i Mora, og så ser vi ellers hva der sker ;)

4 JULI 2018

Dagen startede med endnu et service til maskinerne, og ved 13 tiden kunne vi atter komme ud på sporet. Det har være en rigtig flot og imponerende tur i dag, og jeg skal da lige love for at Rene er blevet ”bestøvet”. Da det er mig som har GPSèn og dermed også navigationen, ja-- så er det konstant Rene der ligger i slipstrømmen fra alt det støv som min maskine hvirvler op ;)

På et tidspunkt sprang der en Fasan ud foran mig, og jeg kom tilsyneladende til at torpedere den med godt 70 Km/t, som øjeblikkeligt resulterede i et ordentligt klask og fjer og støv over det hele. Jeg mente bestemt den fløj videre ind i krattet, men Rene kom kørende bagved og så den ligge på grusvejen. Han troede den havde ligget der hele tiden, så ingen af os stoppede for at tage den med. Ærgerligt nok, for det havde jo være en fin aftensmad.

Senere på dagen var vi så heldige at se en Elg som stod på det spor vi kørte, men der gik ikke mange sekunder før den satte i fuld firspring ind i den tætte skov. Men stor var den, og vildt imponerende at se sådan en kæmpe krikke på vores vej. Egentlig er vi nok mest glad for, at vi ikke bankede ind i den ;)

Jer til aften fandt vi det fedeste lille shelter nær en stor og brusende Å. Kort tid efter ankomst var teltet rejst, og et lille bål blev hurtig oprettet. Den medbragte Jaka-dåsemad og pasta blev fortæret i magelighed ;)

Vi er nu ved den blå prik på kortet.

5 JULI 2018

Dagen bød på 250 km grusveje og fede naturoplevelser. Det er en helt igennem fantastisk oplevelse at bruge en ATV som drivmiddel, og vi er virkelig taknemmelige for TGB-maskinerne. 

Ved omkring 14 tiden sprang en udfordrende Tjur-fugl frem og ville kæmpe om pladsen på de støvede veje.
Jeg kunne ikke nå at undvige, så kampen måtte tages op.
Kontaktfladen mellem en TGB ATV og den ellers solide fuglekrop gjorde, at fuglen blev udsat for et clean knockout. Efterfølgende blev den likvideret på behørig vis, hvorefter vi nu har kunne nyde 100% øko-kræ over bålet. Fantastisk spise ved et virkeligt hyggeligt shelter-område ved byen Østersund.

6 - 7 JULI 2018

I går havde vi en ret rolig dag, og den stod mest på at sove længe og få vasket vores ATVér. 

I dag har vi kørt ca. 230 km, men dagen har også budt på et gæstfrit besøg ved Dorotea Jernhandel, hvor vi blev inviteret på kaffe og smørgås. Rigtigt hyggeligt og vi fik da også lidt røverhistorier omkring maskinerne, og bjørneangreb på mennesker i lokalområdet ;)

Da vi alligevel var i byen Dorotea, så tog vi lige et smut på "Amerikaner-bil-træf". Sikke nogle fine biler, og der var rigtig god stemning.

 

Senere kom vi forbi en butik hvor vi fik indkøbt Surstrømming, som vist i teorien er råddent fisk på dåse. Her til aften fik vi lavet en lille event med øl og surstrømming, og vi er vist begge to enige om, at det er lige "delikat nok" til os ;)

8 JULI 2018

Endnu en virkelig smuk dag, og vi har rykket os godt på de snoede veje. I dag kom vi bla. forbi et virkelig flot "vandfald", og det var fantastisk med en pause ved den brusende Elv.

På sådan et Road-trip som den her, er det vigtigt med gode solide håndtegn, for på den måde at gøre kommunikationen nemmere under kørslen. Vi har derfor fået aftalt lidt basale tegn på turen mod Nordkap.

1. Stop

2. Vi skal tanke Fuel igen

3. Kaffe-tid hurtigst muligt

4. Køb af øl er absolut en mulighed

5. Skal vi spise mam her

6. Der skal tisses meget snart

7. Stop for satan, der er rumle-mave

Her til aften har vi lagt os ved en stille Elv, og jeg skal da lige love for, at der er ved at komme godt gang i de satans myg. Vi er allerede krøbet i teltet ved 20 tiden, for vi bliver simpelthen ædt op. Planen må være, at skaffe noget af det virkelig stærke Samiske mygge-olie ;)

9 JULI 208

Igen en utrolig smuk dag at stå op til, og fantastisk vi endnu ikke har mødt regnvejr..7-9-13. Formiddagen bød på en ret stor flok Rener der ikke lige mente de ville passere vejen så hurtigt, så vi måtte nærmest trille imellem dem for at komme forbi. Flotte dyr og rigtig god oplevelse.

På et tidspunkt lidt over middag kom vi kørende på en øde og gruset vej ude midt i ingenting. På dette tidspunkt kører vi ca. 60 km/t, og mine øjne er dybt begravet i GPSén for at zoome ud og ind på sporet længere fremme osv.

 

Dette kan fint lade sig gøre så længe vejen går ligeud, for mit periferiske syn kan sagtens fornemme kanterne på vejen. Men pludselig dytter Rene, og laver håndtegnet for STOP. Vi stopper og han spørger ivrigt: Så du den ? Jeg spørg` hvad han snakker om! Hvorefter han fortæller, at en kæmpe stor Elg sprang hen over vejen foran mig, ca. 5-10 meter fremme. Jeg havde desværre intet set overhovedet, men var da glad på hans vegne, fordi han havde set det prægtige dyr. Dog er jeg lykkelig for at jeg ikke bankede ind i dyret med 60 Km/t ;)

Senere på dagen kom vi forbi den lille flække ved navn Abborrträsk. Der skete ikke meget, men der var nu en hyggelig købmand, og en minigolfbane samt pool lige overfor. 
Vi spurgte ind til hvad det ville koste at campe ved poolen, og købmanden grinede højlydt og sagde på klingende “Nordland-svensk”: Alt er gratis... ;)😁
Vi nappede straks tilbuddet og har nu slået os ned her på det hyggelige sted.
Så nu er der dømt pool, minigolf, petanque og Jaka på bål.

10 - 11 JULI 2018

Vi forlod det hyggelige sted i Abborrträsk, og satte atter kursen mod Nordkap. Dagene er fløjet afsted, og vi har igen haft høj sol og op til 30 grader. Faktisk har det været næsten ulideligt varmt når vi har holdt de små pauser på de små støvede veje, og det har være helt rart med luft i hovedet når vi endelig har startet maskinerne op igen.

I dag kom vi forbi en af de berømte skilte / skillelinjen hvor polarcirklen skiller. Fra nu af er vi seriøst i det nordlige, og vi har midnatssol. Efterfølgende ankom vi til byen Jokkmokk, som er en lille flække med ca. 2-3 tusinde indbyggere.

Her skal vi have lavet det sidste service på maskinerne, så vi dermed er sikre på at de kan klare den sidste distance på 1800 km. Faktisk er der "kun" 800 km til Nordkap via vores spor herfra, men efter vi har ramt Nordkap skal maskinerne fragtes tilbage til Sverige hvor de skal afleveres.

Da vi kom til byen i eftermiddag`s, brugte vi lige lidt tid på at finde et godt camp-område, og til en forveksling har vi valgt et sted som ikke ligger lige ud til en å eller sø. Vi har fundet et rigtigt godt spot på den lokale fodboldbane, og her er der "næsten" ingen myg og knots ;) Selvom det blev til camp på de grønne arealer, så skulle der selvfølgelig lige aftenbade`s i den lokale Elv.

I morgen tager vi ned til vores TGB ATV-kontakt, og så er der dømt olieskift ;)

12 JULI 208

I dag vågnede vi på fodboldområdet og havde klogt nok placeret os bag et lille rækværk, for ikke at ha` et alt for varmt telt fra kl 0700 af.

Da der jo er lyst 24 timer i døgnet, så vågner vi flere gange i løbet af natten, men et pandebånd ned foran øjnene hjælper lidt på søvnen. Endnu en dag med høj sol og skyfrit, og de snart oblikatoriske 30 grader mødte os i morges ;)

Dagen stod på endnu et besøg på den lokale Cafe`, hvor der bla. blev indtaget en lækker rensdyr-menu.

Senere på eftermiddagen besøgte vi vores sidste serviceaftale her i Jokkmokk, og nu er vi klar til de sidste 1800 km. Stor gæstfrihed ved dette lidt “anderledes” private værksted. Ikke nok med olieskift, ja--- vi blev sgu også budt på aftensmad.

 

Efter service og aftensmad, ja--- så blev vi henvist til deres private lille sommerhytte ved den lækreste badesø. Så der gik ikke længe før den ene af de to danske Vikinger sprang i ;)

13 JULI 2018

 

 13 JULI 2018 

Vi forlod Jokkmokk og kom atter på sporet mod Nord. 

I dag har den stået på en del almindelig vej-kørsel, og det er nu ret dejligt bare at kunne lade øjnene dvale ved omgivelserne frem for de hullede grusveje.

Dog har vi også kørt en lille time på meget snoede og kringlede grusveje, som på en tidspunkt ville føre os over en virkelig gammel og halvrådden træbro. Broen var uden tvivl designet til gående personer, og altså ikke en flere hundrede kilo tung ATV.

Vejen retur var for uoverskuelig, så der måtte tages lidt chancer. Den første ATV blev placeret med forhjulene i kanten af broen, og så var det ellers bare at trykke gassen i bund, for på den måde at mindste belastningstiden på broen.

Det gik super fint og ATV nummer to kom også helskindet over.

Jeg tør slet ikke tænke på hvilket besværligt helvede det ville have været, hvis den ene ATV var brast igennem broen og ned i Åen ;) 

 

Her til eftermiddag kom vi til en lille flække ved navn: Kangos. 

Her kom vi i snak med lidt lokale ældre mænd som sad og hyggede sig ved den lokale Købmand. Vi talte lidt om vores tur osv. men vi fandt også ud af, at der skulle være fest her i weekenden.

Festen er vist en kombineret fiske-konkurrence og musik-fest, så vi kørte straks til det omtalte område. 

På "fest-området" skete der ikke det helt store, idet det først er i morgen lørdag hvor der bliver spillet op til dans.

Dog var der en enkel mand på scenen med hans guitar, og vi fik drukket et par øl til musikken. Egentlig var der kun en lille håndfuld mennesker i lokalet, men ca. kl 2330 væltede det nærmest ind med mennesker.

Der var unge og gamle, og jeg skal da lige love for at de fik sunget med på de svenske viser som spillemanden fremførte ;) Klokken er nu snart 1 om natten, og Rene og jeg er smuttede i vores telt. 

I morgen smutter vi igen, og så bliver næste camp i Finland ;)

14 JULI 2018

I dag kom vi til en fed lille overgang ved en større Elv. Der var ingen bro, men til gengæld var der en bette "færge". Denne overfart havde ingen styrmand, så vi måtte selv lege 

Skipper for et par minutter. Det foregik således, at man smider 10 Norske kroner i en kasse, og så starter man motoren og sejler over på den anden side. For at sejladsen ikke løber løbsk, ja--- så er der en wire,

en fra begge sider som er koblet i "færgen, og på den måde kommer alle sikkert i havn ;) 

Senere på dagen krydsede vi grænsen til Finland, og er dermed nu i "mygge-helvedes-land" nr 1 ;) 

De sidste par hundrede kilometer i Sverige gik på nogle virkelige fede spor, og rent faktisk nåede vi også lige at komme forbi et shelter, som Troels og jeg benyttede på sidste års "Sverige på Langs" projekt. Fedt lige at gense stedet igen, men denne gang under lidt andre vilkår.

Her til aften skulle vi finde et egnet sted for vores camp, men vi endte med at bruge ret lang tid på at køre rundt og lede. Under vores eftersøgning på et egnet sted, ja-- der blev vi da også antastet af en mand og hans kone, som mildest talt ikke var særlige glade for campister i deres område. Ja faktisk havde han en "mini-biljagt" i gang for at opsøge os, men vi gav ham et anerkendende nik og fortsatte vores søgen. ( Der fik jeg lige flashback til min tur: Finland på Langs i 2015, hvor jeg mødte adskillige ubehagelige og ikke venlige typer. Lad os hurtigst muligt komme til det skønne Norge i morgen )

Det er nu endt med, at vi har fundet et gammelt stenbrud hvor vi har slået teltet op. Her på området går der også en større flok Rener, så mon ikke vi skal høre på den yderst trivielle lyd af "ko-klokken" hele natten ??

PS. Skulle hilse fra Rene og sige, at myggene er direkte sindssyge her på egnen ;)

15 JULI 2018

Her til morgen var der ca. en million myg inde i forteltet, i hvert fald hvis vi skal tro på Rene´s udsagn. Manden var i gang med at pakke sammen før fanden fik skoene på, så det var jo bare om at komme afsted.

Efter noget til ankom vi atter til et dirt-track, og vi satte ivrigt i gang med sporet. Jeg må sige, at de sidste 100 km har være noget af det mest tekniske vi har kørt på hele turen, for her er der tale om et helt nyt for terrænet. Underlaget er stenet, ja faktisk virkelig "stor-stenet", og der er store rigtigt store vandhuller osv. Rigtigt fedt og virkelig en kæmpe oplevelse at mærke, hvordan sådan en TGB ATV bare æder kilometer efter kilometer i det ubarmhjertige underlag.

Efter x-antal tid kom vi atter op på en asfalteret vej, og fortsatte derfra kursen mod byen ALTA.

Vi befinder os nu i kanten af Alta, og om meget snart kan vi med stolthed klappe globussen på Nordkap ;)

 

16 JULI 2018

Vi forlod Alta i morges, og satte atter i gang på en smuk dag. Den sidste del af turen står på asfalt, så det er ret nemt at køre. I dag har vi også virkelig mødt mange i autocampere og på motorcykel, som selvfølgelig også skulle til eller fra Nordkap. Det hele føltes måske en smule turistet, men vi er jo selv en af dem.

Temperaturen har taget et markant dyk i dag, og det endte faktisk med at blive ret så køligt på dagens etape. Specielt i de mange tunneler kan der være virkeligt koldt, så en ekstra trøje kom da også hurtigt på i dag.

 

 

Den rute vi kører er som sagt den eneste vej til Nordkap, medmindre man går ind over fjeldene. For mig er vejen et smukt gensyn, for jeg husker rigtigt mange af stederne hvor jeg sad som en tynd og halvfrossen gut i september måned i 2014, hvor jeg kæmpede mig de sidste 750 km fra Narvik til Nordkap. 

På et tidspunkt i dag, der mødte vi en mand på sin traktor med en campingvogn spændt efter. Han er simpelthen kørt fra Sverige og til Nordkap, og var nu på vej retur igen. Se det er satme en vild makker ;)

Her til aften har vi taktisk lagt os i camp ret tæt på selve Nordkap, idet vi har planer om at stå op i nat og så aflægge vores besøg når der er mindst mulige mennesker / turister. I dagtimerne koster det 50 euro for at komme ind, men om natten kan der bare køres forbi betalingsanlægget. Det er jo lyst 24/7, så det er ingen problem med sigten ;) Nu håber vi bare på at det bliver skyfrit og at vi ikke er de eneste med samme ide ;)

Inden vi napper et par timer på øjet, ja så skal vi da lige nyde vores lille gourmet-middag med leverpostej, torskerogn, sild, makrel osv. Haha ja, og udsigten fejler vist ikke noget ;)

17 JULI 2018

NORDKAP, NORDKAP, NORDKAP..... ;)

Vi stod op kl 3 i nat og pakkede vores camp sammen, hvorefter vi trillede det sidste stykke ind til globussen på Nordkap. Der var helt dødt på området, og vi fik det vi netop gik efter.. Nemlig total stilhed og ingen mennesker.

Fantastisk oplevelse er vist den sætning som bedst beskriver vores opfattelse af det hele, og vi er meget glade og stolte over at kunne stå her på Nordkap efter 3950 km kørsel på ATV. 

Det har være en virkelig spændende og oplevelsesrig tur, og vi har virkelig haft det godt. Vejret har være med os hele vejen, og vi har fået en oplevelse som vi aldrig kommer til at glemme igen. I mudder, sand og klippesten har de to TGB ATVér pløjet sig igennem det Svenske, Finske og Norske landskab, og vi er virkelig imponeret over hvad de har kunne holde til. Passer man sit service på dem, ja så har du hermed beviset på, at en TGB ATV holder ;)

Turen slutter ikke helt endnu for vores vedkommende, for vi skal lige køre 800 Km tilbage til Jokkmokk for at stille ATVérne, og så efterfølgende hjem til DK.

Jeg håber du som læser har følt dig underholdt, og ikke mindst er blevet inspireret af mine fortællinger. Tak for kigget og god sommer derude ;)

Herunder kan du se filmen fra turen, og ellers finde mig på facebook og Instragram.

Out herfra.